Pazar yerinde yüksek sesle satış yapmak yasak

Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, pazar yerlerinde yüksek sesle satış yapan esnafı uyarıyor.5957 sayılı 'Sebze...

Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, pazar yerlerinde yüksek sesle satış yapan esnafı uyarıyor.

5957 sayılı 'Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'un bu yıl başında yürürlüğe girmesiyle birlikte, pazar yerlerinde çevreyi rahatsız edecek şekilde yüksek sesle satış yapma yasağı başladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından geçen yıl kabul edilen ve 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren yürürlüğe giren 5957 sayılı kanunun 13. maddesinin J fıkrası gereğince, pazar yerinde çevreyi rahatsız edecek şekilde satış yapılmasının yasaklanmasının ardından, Nevşehir Belediye Zabıtası, yasa hükümlerinin etkin şekilde uygulanması amacıyla pazarcı esnafını uyarıyor.

Reklam
Reklam

Nevşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin, bu yönde uyarı ve ikazlarına karşın pazaryerinde çevreyi rahatsız edecek düzeyde mal satılması halinde vatandaşların Nevşehir pazaryerindeki zabıta ekiplerini veya 153 Çağrı Merkezi’ni arayarak başvuruda bulunabilecekleri belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz