'Pazar Yerleri Kanuna Uygun Değil, Savcılığa Suç Duyurusunda Bulunacağız'

Samsun Pazarcılar Odası Başkanı Muhammet Yazıcı, yeni çıkan yasaya rağmen Canik hariç il genelindeki hiçbir...

Samsun Pazarcılar Odası Başkanı Muhammet Yazıcı, yeni çıkan yasaya rağmen Canik hariç il genelindeki hiçbir pazar yerin de gerekli düzenlemenin yapılmadığını öne sürdü. Yazıcı, bu konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Samsun Pazarcılar Odası Başkanı Muhammet Yazıcı yaptığı açıklamada, il genelindeki pazar yerlerinin mevcut durumunu eleştirdi. Samsun’da Canik hariç diğer pazar yerlerinde insan sağlığının hiçe sayıldığını söyleyen Yazıcı “ Aynı yerde satılmaması gereken ürünler Samsun’daki pazar yerlerinde birlikte satılıyor. Diğer taraftan pazar yerlerinde gerekli düzen yok. Adam peynir süt satıyor hemen yanında balık satan esnaf var. Pazar yerlerinde bir vatandaş fenalaşsa ambulans giremeyecek durumda. Samsun’da pazar yerlerinin durumu vatandaşın sağlığını ve can güvenliğini tehlikeye atıyor." dedi.

Reklam
Reklam

"ÖLÜM OLDUKTAN SONRA MI ÖNLEM ALINACAK? "

Pazarcılar Odası olarak Samsun’daki pazar yerlerinde gerekli düzeni sağlamaya talip olduklarını söyleyen Yazıcı, "Pazar yerlerinin denetlenmesi konusu ilçe belediyelerinin görevidir. Canik Belediyesi kendi sorumlu olduğu yerlerde görevini yapıyor. Ancak Samsun’un diğer pazar yerleri köyde bile yok. Artık esnaflar bizi ve belediyeleri dikkate almıyor. Pazar yerlerinin düzenlenmesi için yasalar çıktı ancak belediyeler gerekli denetimi ve görevini yapmıyor. İnsanlar öldükten sonra mı önlem alınacak. Bununla ilgili hafta içi savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Yetki verilirse, Samsun’daki pazar yerlerini dört dörtlük bir hale getirebiliriz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: