Pazarcı, atlet ve şortla satış yapamayacak

Antalya'nın Manavgat ilçesinde uluslararası pazartesi ve perşembe pazarlarında atlet ve şort ile satış yapılmasına izin...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde uluslararası pazartesi ve perşembe pazarlarında atlet ve şort ile satış yapılmasına izin verilmeyecek. Manavgat Sabit ve Seyyar Pazarcılar Odası (MASSPO) Başkanı Sami Dursun Doğan, 2012 turizm sezonunda Türk turizminin imajına gölge düşürecek ve turiste karşı gayri ciddi duruş sağlayan her türlü girişimi önleyeceklerini söyledi.

Uluslararası 2 turizm pazarında müşteri memnuniyeti anlayışına ters düştüğü için pazarcının atlet ve şortla satış yapmasına karşı olduklarını belirten Doğan, sezon öncesi bilgilendirme yapacaklarını kaydetti. Doğan, "Bir esnaf giyim ve kuşamı ile ülkesini temsil eder. Her esnaf ülkemizin gönüllü turizm elçisidir. Bin 300 pazar esnafımız var. Ülkemizi ve Manavgatımızı temsil etme adına pazarcının giyim ve kuşamı çok önemli. Atlet ve şortla mal satımı Türk turizm imajına gölge düşürüyor. Müşteriye karşı ciddiyetsizlik oluşturuyor. Bu konuda esnafımızı geçen yıl uyardık, bu senede uyarmaya ve toplu bilgilendirmeye devam edeceğiz." dedi.

Reklam
Reklam

Yeni çıkan yasa ile birlikte pazarlarda çığırtkanlık yapmanın yasak olduğunu altını çizen Doğan, yüksek sesle bağırarak mal satım devrinin artık geçerliliğini yitirdiğini, bunun yerine satılan ürünün üzerine etiket fiyatının yazılmasının yeterli olacağını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: