Pazarcı, borçlarını ödediği tezgahın verilmediğini idida etti

İzmir'in Buca ilçesinde belediye zabıtaları tarafından mağdur edildiğini belirten Ahmet Gülkaymak ve babası Resul Gülkaymak,...

İzmir'in Buca ilçesinde belediye zabıtaları tarafından mağdur edildiğini belirten Ahmet Gülkaymak ve babası Resul Gülkaymak, dava açacaklarını söyledi. Altan Çavuşoğlu isimli tanımadıkları bir şahsın, Buca Pazaryeri’ndeki 884 numaralı tezgahının 2006, 2007 ve 2008 yıllarına kadar olan borçlarını kendilerine ödettiklerini öne süren Gülkaymak ve oğlu, sonra da bu tezgahın kendilerine verilmediğini ifade etti.
Gülkaymak, “Bugüne kadar 600-700 lira borç ödedik. 2009, 2010 ve 2011 yıllarının üçüncü ayına kadar olan borcu da ödeyecektik ancak paramız geri verilmediği gibi kullandığınıza sayılsın dediler. Biz ise 2008 yılında pazarda tezgah açmaya başladık." dedi. Ayrıca Buca Belediye Zabıta Müdürlüğü'nün bilgisi dahilinde, İzzettin Elma’dan 883 numaralı tezgahı da aralarında anlaşarak 18 Ağustos 2008 tarihinde aldıklarını, işgaliye borçlarını 2011 yılının üçüncü ayına kadar 650-700 lira ödemelerine rağmen kendilerine verilmediğini söyledi. Pazarcılar Esnaf Odası siciline 15 Nisan 2011 tarihinde kayıt yaptırdığını, aynı zamanda Buca Belediyesi’ne giderek diğer tezgahın 119 lira işgaliye borcunun son dilimini ödediğini anlatan Gülkaymak, buna rağmen sık sık zabıtalan tarafından tacize uğradıklarını iddia etti. Bunun üzerine Başbakanlık’a şikayet ettiklerini belirten Gülkaymak, şunları kaydetti: "15 Nisan 2011 günü saat 17.20’de, Buca Belediyesi Zabıta Müdürü Zühre Albayrak'ın yanına çıktım. Tezgah devirleri için evrakları teslim etmek istediğimi söyledim ancak kendisi, Başbakan’a şikayet dilekçesi yazdığım için tezgahları vermeyeceğini ifade ederek, 'Seni git Başbakan'ın kurtarsın. Sen AK Parti'yle mi bizi vurmaya çalışıyorsun?' dedi. Bense kendisine partili olmadığını, ekmeğimin peşinde olduğumu, 4 yaşındaki kızımı geçirdirmeye çalıştığımı söyledim."
Belediye Zabıta Müdürü Albayrak ise suçlamaları kabul etmeyerek, “Bu tezgahların borçlarını çıkarttım ve ödemelerini istedim. Kendilerinin hakaretleri nedeniyle savcılığa da suç duyurusunda bulundum. Benim içim rahat.” dedi. Albayrak, İzzettin Elma’ya ait 883 numaralı tezgahın kendi aralarında alınıp satılmasının belediye yönetmeliğine aykırı olduğunu, devir işleminin bilgileri dahilinde olması gerektiğini vurgulayarak, “Bu arkadaşlarımız, kendi kafalarına göre belediyenin tezgahı için devir sözleşmesi yapmış. Bu aslında suç.” diye konuştu. Zühre Albayrak, Altan Çavuşoğlu’nun tezgahı da belediyeye ait olmasına rağmen bu kişilerin yine kendi aralarında anlaştığını iddia etti.
Gülkaymak ise Çavuşoğlu’nu hiç tanımadıklarını, zabıta tarafından tezgahın boş olduğunun ve borçlarının ödenmesi durumunda açılabileceğinin söylendiğini öne sürdü. Elma'ya ait tezgahla ilgili olarak belediyenin bilgisi olduğunun, faturaların arkasındaki zabıtanın el yazısından anlaşılacağını söyleyen Gülkaymak, mağduriyetinin önlenmesi için yetkililerin harekete geçmesini istedi. Gülkaymak, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’yla da görüştüğünü ancak netice alamadığını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz