Pazarcık Belediyesi, depremzedeler için seferberlik ilan etti

Van'da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin ardından, depremzedelere yardım ulaştırmak için seferber olan Pazarcık Belediyesi,...

Van'da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin ardından, depremzedelere yardım ulaştırmak için seferber olan Pazarcık Belediyesi, ayni ve nakdi yardım kampanyası başlattı.Yardım kampanyası için Belediye binasında kriz masası oluşturuldu.
Pazarcık Belediyesi, Van'daki depremzedelere yardım ulaştırmak için seferber oldu. Pazarcık Belediye Başkan vekili Hacı Mustafa Çelebi başkanlığında başlatılan yardım kampanyasında 3 saat içerisinde 1 kamyon yardım malzemesi toplandı. Sabah saatlerinde Belediye hopörlerinden yapılan anonsla Van’da meydana gelen depremzedelere ulaştırılmak üzere yardım için anonslar yapılarak vatandaşlardan yardım talep edildi. Yaklaşık 3 saat içerisinde belediye binasına yardımlar yığıldı. Yardım anonslarını duyan vatandaşlar, katalitik soba, bebek bezleri gıda maddeleri ve giyim eşyalarından oluşan malzemeleri belediyeye getirerek kriz masasına müracaat etti.
Kriz masasındaki gönüllüler zaman zaman yardım malzemesi getiren vatandaşları, ihtiyaç duyulan ve eksik olan malzeme listelerinin getirilmesi için vatandaşlara çağrı yaptılar. Belediye Başkan Vekili Çelebi yaptığı açıklamada ilçede bu kadar kısa sürede yardım toplanmasına sevindiklerini belirterek, "Demek ki insanlık daha ölmemiş." dedi. Pazarcık Belediyesi olarak 200 adet mont aldıklarını belirten Çelebi, kış gününde insanların en çok ihtiyaç duydukları malzemelerden oluşan Katalitik soba, battaniye, çocuk bezi, içme suyu ve gıda maddelerinin 2 gün içerisinde Van’a göndereceklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz