Pazarcık’ta Belediye Tam Teşekküllü Itfaiye Aracı Aldı

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde yeni alınan itfaiye aracı hizmete girdi. 30 bin nüfuslu Pazarcık ilçesinde son...

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde yeni alınan itfaiye aracı hizmete girdi.

30 bin nüfuslu Pazarcık ilçesinde son yıllarda yapılan ve yüksekliği 30 metreye ulaşan apartmanlardan dolayı zor durumda kalan Pazarcık Belediyesi yeni itfaiye aracı aldı. Yaklaşık 380 bin TL'ye mal olan itfaiye aracı belediye binası önünde yapılan törenle hizmete girdi. İtfaiye aracı hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Kamil Dalkara, araçta yangına müdahale özelliği dışında jeneratör, hidrolik kesme takımı, ayırma takımı, beton ve ağaç kesme makinesi, projektörler, ilk yardım çantası, tırmanış malzemesi, seyyar merdiven, anons sistemi, kurtarma vinci de bulunduğunu söyledi. 32 metre yüksekliğe çıkan merdiveni sayesinde bütün apartman yangınlarına müdahale edeceklerini vurgulayan Dalkara, itfaiye aracında 6 bin litrelik su tankı ve 350 kg köpük kapasitesi bulunduğunu belirtti. İlçenin hızla gelişmesinden dolayı itfaiyeye ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Dalkara, yeni aracının sadece Pazarcık'ta değil, gerekirse tüm bölgede kullanılacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

Yeni alınan aracı kullanacak personele ve yangına müdahale edecek personele haftalık kurs vereceklerini ifade eden Başkan Dalkara, "2014'ten sonra kanunen tüm belde ve mahalle olan köylerimiz de dahil bütün Pazarcık’a hizmet vereceğiz. 35 metrelik yükseklik az bir iş değil hem can kurtarmaya çalışacaksınız hem de kendinizi güvende hissedeceksiniz. Bu iş her babayiğidin harcı değil. Verilecek kursla itfaiyede çalışan personelimiz buna alışmış olacak." ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: