Pazarcılar Kurulacak Yeni Pazar Yerine Tepki Gösterdi

Tekirdağ Belediyesi’nin Gündoğdu Mahallesi’nde yeni imara açtığı alana pazarı taşıma çalışmalarına pazarcı esnafı tepki gösterdi....

Tekirdağ Belediyesi’nin Gündoğdu Mahallesi’nde yeni imara açtığı alana pazarı taşıma çalışmalarına pazarcı esnafı tepki gösterdi. Yeni Pazar yerinin şehir merkezine uzak olduğunu ifade eden Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sami Kayın, pazarcı esnafının yeni yerle birlikte siftah yapamaz duruma geleceğini söyledi.

Tekirdağ Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Pazarcılar Odası Başkanı Sami Kayın, odaya bağlı başkanlarla birlikte basın toplantısı düzenledi. Gündoğdu Mahallesi’nde belediyenin kurmak istediği Pazar yerinin esnaf ve vatandaş için uygun düşmediğini kaydeden Başkan Kayın, “İmar planında belirlenen Pazar yeri şehrimizin tamamen dışındadır. Ulaşım açısından da bu bölge vatandaşlarımızın ulaşımı zor olan bir noktadadır. Bu alan belki 5-6 yıl sonrası için düşünülebilir. Şimdilik bu kararın erken olacağını düşünüyoruz. Günümüz koşullarında Pazar yerinin bu alana taşınması esnafımızı müşkül duruma sokacaktır.” dedi.

Reklam
Reklam

Tekirdağ’a yakışan Pazar yeri istediklerini kaydeden Kayın, “Biz eski Namık Kemal Lisesi’nin bulunduğu yere katlı modern bir otopark yapılmasını istiyoruz. Pazar yeri buraya yapılırsa hem esnafımız hem de vatandaşımız mağdur olmaz. Ama belediye hızlı bir şekilde Pazar yeri yapmak istiyor. İsmail Yazıcı’ya Pazar yeri götürülmek isteniyor. Belediye buraya niçin Pazar yeri yapar mantık almıyor. Yolu olmayan suyu olmayan bir yere Pazar yeri taşınır mı? Eğer Pazar yeri buraya taşınırsa esnafımız biter.” dedi.

Bu bölgeye Tekirdağ halkının alış veriş yapmaya gelmeyeceğini kaydeden Kayın, “Bu bölgeye bayanlar asla gelmez. Tekirdağlılar buraya alış veriş yapmaya gelmez. Bu yüzden esnafımız biter. Bu kararın yeniden gözden geçirilmesi gerekir. Esnafımızın da bu konuda görüşü alınmalıdır. Bırakın bu kararı büyükşehir belediyesi versin. Büyükşehir imkanları ile daha iyi olur.” dedi.

Basın toplantısının ardından Kayın, Pazar yeri yapılması planlanan alanı oda başkanları ve gazetecilerle birlikte gezdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: