Pazar'da en çok kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi

Pazar'da Kütüphaneler Haftası kapsamında en çok kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi.

Pazar'da Kütüphaneler Haftası kapsamında en çok kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi.

Bu yıl 48'incisi kutlanan Kütüphane Haftası kapsamında Pazar Mehmet Akif Ersoy İlçe Halk Kütüphanesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bu kapsamda 30 adet ve üzeri kitap okuyan 5 öğrenciye çeşitli hediyeler verildi. Öğrencilere hediyeleri, düzenlenen tören ile Pazar Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Ahmet Basa ve İlçe Müftüsü Vedat Başsan tarafından verildi.

Kaymakam Güney, ilçe kütüphanesinin sakin ve hijyenik ortamdaki yeni hizmet yerine taşındığını, kütüphane materyallerini yenilediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Kütüphanenin kitap koleksiyonunu zenginleştireceklerini ifade eden Güney, "İlk etapta 10 bin adet kitap almak için hedef koyduk. Böylece kütüphanenin kitap sayısını 30 bine çıkartacağız" dedi.

Kütüphane Müdürü Ayhan Kambur da kütüphanelerinin temel görevinin çevrenin okuma ve bilgi edinme ihtiyacını karşılamak, okuma alışkanlığı kazanılmasına katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Kütüphanelerinde 17 bin 411 kitap, 48 süreli yayın, internet erişimli 4 bilgisayar, okuma, etüt yapma salonu ve ödünç kitap verme bölümü olduğunu kaydeden Kambur, "Geçen yıl sonu itibariyle kütüphanemizin 568 kayıtlı üyesi bulunmaktadır. Ödünç verilen kitap sayısı 2 bin 868, toplam okuyucu sayısı ise 7 bin 432 olarak gerçekleşti" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: