Pazarın 65'lik Çaycısı 20 Yıldır Esnafa Servis Yapıyor

20 yıldır pazardaki çay ocağı iştelmesiyle esnafa çay servisi yapan 65 yaşındaki Nazife Şadan, ilerleyen...

20 yıldır pazardaki çay ocağı iştelmesiyle esnafa çay servisi yapan 65 yaşındaki Nazife Şadan, ilerleyen yaşına rağmen kimseye muhtaç olmadan çalışmanın erdemliğini sergilediğini söyledi.

2002 yılında eşi Mehmet Ali Şadan’ı kaybeden 4 çocuk, 7 torun sahibi Nazife Şadan, yaptığı iş sayesinde hem çocuklarını okuttuğunu hem de evinin inşaatını tamamladığı söyledi. Perşembe günleri kurulan pazarda kendi servis ettiği çaylarla tüm esnafın gönlünü fethettiğini belirten yaşlı kadın, pazardaki mesaisinin akşam geç saatlere kadar sürdüğünü belirtti. 65 yaüşında olmasına rağmen hala çalışıyor olmaktan büyükü multluluk duyduğunu ifade eden Nazife Şadan; " Hava aydınlanmadan yola çıkıyorum. O sırada sokaklarda kimse olmadığından çok korkuyorum. Pazar yerine geldiğimde daha tezgâhlar açılmamış oluyor. Hemen çayı demliyorum, esnaf için hazır hale getiriyorum. Daha sonra da tepsiye döşeyip çay servisine başlıyorum. Tezgâhlar toplanıncaya kadar da çalışmayı sürdürüyorum. Eşim ölmeden önde o yardım ediyordu o rahmetlik olduktan sonra oğlum yardıma geliyor kimseye muhtaç olmadan evimin ekmeğini götürüyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: