Pazarlar'da Asker Adaylarına Coşkulu Uğurlama

Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde yapılan asker uğurlama gecesi coşkulu geçti.

Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde yapılan asker uğurlama gecesi coşkulu geçti.

Pazarlar ilçesine bağlı Yakuplar Mahallesinde asker aileleri tarafından düzenlenen asker uğurlama gecesi Cumhuriyet meydanında açık alanda, yağmur altında sevinç ve coşku ile kutlandı.

Mayıs 2012 celp döneminde askere gidecek olan Yakuplarlı gençleri uğurlamak için düzenlenen gecede, asker adaylarının yakınları havai fişek gösterisi ve canlı müzik eşliğinde doyasıya eğlendiler.

Geceye, Pazarlar Kaymakamı İshak Çınar, İlçe Belediye Başkanı Ahmet Torun, Garnizon Komutanı Cengiz Kuzu, İlçe Emniyet Amiri Hasan Uzunay, askere gidecek olan gençler, aileleri, yakınları ve arkadaşları katıldılar.

Reklam
Reklam

Gecede askere gidecek olan gençlerin tanınmaları için omuzlarına Türk Bayrağı işlenmiş bezler takıldı. Yağmur altında müziğin ritmine kapılan asker adayları ve gençler ay yıldızlı al bayrak altında yöresel oyunlar oynayarak saatlerce eğlendiler. Coşkulu geçen gece havai fişek gösterisi ile renklendi. Geceye katılanlara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Askere giden gençler ilçe protokolü üyeleri tarafından dualarla ile uğurlandılar.

Pazarlar ilçesinde, 2012 Mayıs dönemine ait 2. tertip (1992-2) askere gidecekler, önümüzdeki günlerde birliklerine teslim olacaklar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: