Pazarlar’da Cumhuriyet Coşkusu

Cumhuriyetin kurulusunun 89. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde coşkuyla kutlandı.Pazarlar’da Cumhuriyet...

Cumhuriyetin kurulusunun 89. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde coşkuyla kutlandı.

Pazarlar’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Pazar günü saat 13:00’de Atatürk anıtına tüm resmi kurumların çelenk konulması ile başladı.

29 Ekim Cumhuriyet Kutlamaları sabah saat 9:30’da Kaymakamlık makamında Kütahya Vali Yardımcısı Metin Selçuk’un kutlamaları kabul etmesi ile başladı.

Pazarlar İlçesi Cumhuriyet meydanında yapılan törenler coşku içinde gerçekleşti.

Cumhuriyet meydanında yapılan törene Kütahya Vali Yardımcısı Metin Selçuk, Garnizon Komutanı Cengiz Kuzu, Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun, daire amirleri, kamu çalışanları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

Cumhuriyet töreni Pazarlar Cumhuriyet Meydanında saygı durusu ve akabinde İstiklal Marsının söylenmesi ile başladı. Günün anlam ve önemi hakkında konuşma yapan Kütahya Vali Yardımcısı Metin Selçuk, birlik ve beraberlik içinde olmamız gerektiğini ve vatan için her şeyi yapmamız gerektiğini belirtti.

Pazarlar Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerince hazırlanan gösteriler sunuldu. Öğrencilerin günün anlamı ile ilgili şiirlerin okunması ve folklor gösterileri ile devam edildi.

Okullar arasında düzenlenen şiir, kompozisyon, resim ve atletizm yarışmalarında derece giren öğrencilere madalyaları ve ödülleri verildi.

Cumhuriyet bayramı töreni, öğrencilerin tören geçidi ile sona erdi. Tören sonunda protokol, programı hazırlayan Pazarlar Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmenlerine teşekkür ettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: