Pazarlar’da Kiraz Sezonu Açıldı

Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde, kiraz sezonu büyük umutlarla başladı. Pazarlar’da sezonun ilk kirazları kasalara girmeye başladı.Kiraz...

Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde, kiraz sezonu büyük umutlarla başladı. Pazarlar’da sezonun ilk kirazları kasalara girmeye başladı.

Kiraz üreticilerinin bir yıl boyunca büyük emekler vererek yetiştirdiği kirazlar tüketiciyle buluşmaya başladı. Yıllık kiraz rekoltesinin 7 bin ton olan Pazarlar ilçesinde bu yıl rekoltenin yüzde 50 düşeceği, hava şartlarının kötü gitmesi sebebiyle zarar gören Kiraz ağaçlarında veriminin düştüğü bildirildi.

Yılın ilk kirazları olan sanayi kirazlarının Pazarlar ilçesinde kilosu 90 kuruştan alınmaya başladı.

Reklam
Reklam

Kiraz rekoltesinin tüm yurtta düşük olması sebebiyle fiyatların yüksek olması bekleniyor. Çiftçiler fiyatların yüksek olmasını beklediklerini belirterek, “ Hava şartlarının kötü gitmesi sebebiyle yıllık rekoltemiz yarı yarıya düştü. Ama kirazlardaki kalite arttı. Bu yıl rekoltenin düşüklüğünü fiyatların yüksek olması ile aradaki kaybı önlemiş oluruz. Tüm çiftçilerimizin mazot, gübre ve kredi borçları var. Kiraz fiyatları bizim istediğimiz fiyatlarda olmazsa gübre, mazot ve kredi borçlarımızı ödeyemeyeceğiz. Temennimiz fiyatların yüksek olması” diye konuştular.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz