Pazarlar’da Kiraz Sezonu Sona Erdi

Pazarlar ilçesinde büyük umutlar ile başlayan kiraz sezonu kiraz üreticilerinin hüsranı ile sona erdi.Kütahya'nın Pazarlar...

Pazarlar ilçesinde büyük umutlar ile başlayan kiraz sezonu kiraz üreticilerinin hüsranı ile sona erdi.

Kütahya'nın Pazarlar İlçesinde, Kiraz alımları sona erdi. Kirazın kilo fiyatının geçen yıllara göre yarı yarıya düştüğü kiraz sezonu üreticilerin hayal kırıklığıyla sona erdi.

İç Eğenin Meyve ambarı olan Kütahya’nın Pazarlar İlçesinde kiraz sezonu son erdi. Kiraz fiyatları İhracatlık kirazın fiyatı 2 lira ile 3 lira arasında alıcı buldu. Bunun yanında iç piyasaya ise 1 lira ile 2 lira arasında alıcı buldu. Suluk olarak bilinen sanayi kirazı 90 kuruş ile 1 lira 50 kuruş arasında alıcı buldu.

Reklam
Reklam

Pazarlar İlçesinde kiraz rekoltesinin yüksek olması ile yüzü gülen üreticiler, fiyatlar karşısında üzüldü.

Geçen yıl kilosunu 4 ile 5lira’ya sattıkları kirazın kilosunu bu yıl 2 lira ile 3 lira arasında alıcı bulmaları Pazarlar İlçesi kiraz üreticilerini üzdü. Kiraz üreticileri, “Kiraza verilen ücret kiraz toplayan işçilerin yevmiyesini karşılamadı. Kirazın rantını aracılar yiyor. Üretici ise ettiği masrafla kalıyor. Asıl emek verip üreten alın terinin karşılığını alamadı” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: