Pazarlar’da “mesleki Eğitimde Kariyer Günleri”

Kütahya’nın Pazarlar İlçesinde Milli Eğitim Müdürlüğünün öncülüğünde Anadolu Öğretmen Lisesi ve Çok Programlı Lisesi öğrencilerine...

Kütahya’nın Pazarlar İlçesinde Milli Eğitim Müdürlüğünün öncülüğünde Anadolu Öğretmen Lisesi ve Çok Programlı Lisesi öğrencilerine “Mesleki Eğitimde Kariyer Günleri-2” adı altında seminer düzenlendi.

Pazarlar Çok Programlı Lisesi konferans salonunda “Mesleki Eğitimde Kariyer Günleri” adı altında düzenlenen seminere konuşmacı olarak İlçe Kaymakamı İshak Çınar, İlçe Belediye Başkanı Ahmet Torun, İlçe Emniyet Amiri Ahmet Durmaz ve Avukat ve Noter Kübra Batır katıldı.

330 öğrencinin ve 4 meslek temsilcisinin katılımı ile gerçekleşen etkinlikte öğrenciler, katılımcılara, meslekleri ile ilgili merak ettikleri her şeyi sorma imkânı buldu.

Reklam
Reklam

Çok Programlı Lisesi Müdürü İzzet Uzun, kariyer günlerini geleneksel hale getirmek istediklerini vurgulayarak, “Meslek seçmek ne kadar önemli ise mesleğinin hakkını vermekte o kadar önemlidir. Mesleği seçerken ne kadar kazanacağımı düşünmektense mesleğin hakkını ne kadar verebilirim sorusuna cevabı düşünmeliyiz. “Mesleki Eğitimde Kariyer Günleri-2” adli seminerimize konuşmacı olarak katılan herkese teşekkür ederim” dedi.

Pazarlar İlçe Kaymakamı İshak Çınar,“Kaymakamlık gönül mesleğidir. Gönül vererek bu meslekten tat alabilirsiniz. İdealist olanlar Kaymakamlığı seçer. Para için bu mesleği seçerseniz bu mesleği yapamazsınız. Meslekleri seçerken maaş olarak dikkate almayın. Güzel bir meslek seçerseniz maaş gerisinden gelir. Benim temennim hepinizin kafasından geçen idealist meslekler seçmeniz. Sizin içinizden hâkim de çıkar, savcıda çıkar. İçinizden seçilmiş Başkanlarda milletvekilleri de çıkar” dedi.

Kariyer günlerinin diğer bir konuğu Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun oldu. Seminerde konuşma yapan Başkan Torun, Belediye Başkanlığının meslek olmadığını sadece Halkın verdiği bir görev olduğunu belirtti. Osmanlı Devletindeki Belediye Başkanı Şehrül Emin hakkında öğrencilere bilgi veren Başkan Torun, “Şehr’ül emin olmak… Bir şehrin güvenilen idarecisi olmak… İdare ederken; Hazreti Ömer gibi adil, Hazreti Ebubekir gibi sadık, Hazreti Ali gibi vefalı ve yiğit olmak… Belediye Başkanlığı bir bakıma bir meslek olduğu gibi bir bakıma da meslek değildir. Belediye Başkanı olabilmek için halkın teveccühü gerekir. Halkın iradesiyle yerel yönetimler seçimleri olduğu dönemde aday olunur ve halk teveccüh gösterirse mensup olduğu partiden veya bağımsız olarak seçilir. Belediye Başkanı halkın yerelde temsilcisidir. Halkın sesi kulağı, iş ve işlemlerin bir numaralı takipçisidir. Biz kısaca buna halkın hizmetkârı diyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Avukat ve Noter Kübra Batır ise, “Hukukçuluğu tercih ediyorsanız bakış açınızı geliştirmeniz gerekiyor. Bakış açınızı okuyarak, kanunlar arasında bağlantı kurarak ve iletişimi insanlarla sağlayarak g. Birkaç tane hukukçunun toplantısında 2x2 hiçbir zaman 4 etmez. 3 eder 5 eder ama 4 ekmez” dedi.

Mesleki Kariyer Günlerinin son konuşmacısı İlçe Emniyet Amiri Ahmet Durmaz oldu. Durmaz, “Polislik mesleği tamamen gönül mesleğidir. Çalışma şartları çok ağır olmasına rağmen bizler bu mesleği yapmaktan büyük tat almaktayız. Bizler bu mesleği severek yapıyoruz. Polislik mesleğinde çalışma şartları gün geçtikçe iyileşiyor. Bir görev anında yardıma muhtaç birinin elinde tutabiliyor, onunda mutlu olduğunu gözlerinde görebiliyorsan bu meslek yapılacak bir meslektir. Emniyet teşkilatının şanına şerefine uygun olduğunuzu düşünüyorsanız bu mesleği seçiniz” dedi.

Tüm meslek grubu temsilcilerinin yaptığı konuşmalar öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi. Mesleki Kariyer Günleri semineri öğrenciler tarafından konuşmacılara sorulan sorular ve cevaplar ile sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz