Pazarlar’da Okuma Yazma Öğrenenlere Belge Verildi

Pazarlar Halk Eğitimi Merkezi’nce açılan Okuma Yazma Kursu’nda okuma yazma öğrenen 7 kursiyere belgeleri düzenlenen...

Pazarlar Halk Eğitimi Merkezi’nce açılan Okuma Yazma Kursu’nda okuma yazma öğrenen 7 kursiyere belgeleri düzenlenen törenle verildi.

Pazarlar Halk Eğitimi Merkezi’nde gerçekleştirilen belge törenine Pazarlar Kaymakamı İshak Çınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, Halk Eğitimi Müdürü Hakkı Yıldız ve kursiyerlerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Pazarlar İlçe Halk Eğitimi Merkezinde açılan okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan 7 kursiyer, düzenlenen törenle belgelerini aldı. Kursiyerlere belgeleri Pazarlar Kaymakamı İshak Çınar tarafından verildi. Ayrıca kursiyerlere Kaymakam Çınar hediye paketi verdi.

Reklam
Reklam

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hakkı Yıldız, Halk Eğitimi Merkezi personeli yapılan taramalar sonucu okuma yazma bilmeyenlerin tespit edildiğini, personelin titiz çalışmaları sonucu tespit edilen kursiyerlerin katılımı ile açılan 120 saatlik okuma- yazma kursunda okuma yazma öğrenen 7 kursiyerin kurs sonunda belge almaya hak kazandıklarını belirterek, Halk Eğitimi Merkezi çalışanlarına, bu kurslarda görev alan kurs öğretmeni Ayşen Erdem’e teşekkür etti. Yıldız, “ Halk Eğitimi Merkezimizce açılan okuma- Yazma Kursunu 7 kursiyer başarı ile tamamladı. 1 aydır devam eden kurs Ayşe Erdem tarafından verildi” diye konuştu

Yaşları 21 ile 75 arasında değişen kursiyerlere, okuma yazma öğrendikleri için mutlu olduklarını belirten Kaymakam İshak Çınar konuşmasında, “İnsanımızın okuma - yazma öğrenmesi amacıyla ilçe genelinde her kesimin elini taşın altına koymasının önemli bir amaca hizmet ettiğini, cehalete karşı başlatılan seferberliğin güzel sonuçlar verdiğini, insanımızın ışıkla buluşması, kendisi için bir şeyler yapabilmesine fırsatlar sağlanması ve başarıya ulaşılması son derece mutluluk verici, kursiyerlerimizi kutluyorum, insanımızın bir harf dahi olsa öğrenmesinin son derece önemli olduğunu, kaldı ki kursiyerlerin çok güzel bir şekilde okuyabildiklerini hep beraber gördük, emek verenleri kutluyorum. Halk Eğitim Merkezi Müdürümüzü, İlçe Milli Eğitim Müdürümüzü, görev alan öğretmenlerimizi tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: