Pazarlar’da Vişne Sezonu Başladı

Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde vizne sezonu başladı. İlçede suluk vişne 2 lira ve şokluk vişne ise...

Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde vizne sezonu başladı. İlçede suluk vişne 2 lira ve şokluk vişne ise 2 lira 20 kuruştan satışa sunuldu. Yıllık ortalama 15 bin ton vişne rekoltesinin bulunduğu İç Ege'nin meyve ambarı Pazarlar’da Belediyenin çalışmaları sonucunda kiraz sezonunda olduğu gibi vişne sezonunda da meyve borsası oluşturuluyor.

Pazarlar İlçesinde vişne sezonu kilogramı suluk 2 lira ve şokluk 2 lira 20 kuruş olarak başladı.

İlçede vişne alımlarına yeni başlayan Mustafa Aksoy vişne fiyatlarının yükselmesini ürünün ülke genelinde az olmasına ve fabrikalardaki stokların tükenmesine bağlıyor. Aksoy, “ Önceki yıllarda vişne bol ama fiyatlar çok düşüktü. Üretici toplama maliyetinin vişnenin değerinin üstünde olması nedeniyle sadece kendi ihtiyacı kadar topluyor, kalan vişneler toplanmadan ağaçlarda çürüyordu. Gıda ürünlerinde kimyasal boyanın kaldırılması ile vişneye talep arttı. Bu yüzden vişne fiyatları yükseliyor” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bu konuda açıklama yapan Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun Vişne sezonunun üreticiye hayırlı geçmesini temenni etti. İlçede sadece bir yerde meyve alınmasının gerektiğini ifade etti. Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun, İlçede alım merkezinin oluşturulması ile meyve borsasının oluşturulması ve üreticinin mağduriyetinin önlenmesi amaçlandığını vurguladı. Torun, “önceki yıllarda da kurulan alım merkezinin faydalarını üreticimiz fazlası ile gördü. Hiçbir dolandırıcılık vakıası görülmedi ve ürünlerimiz hak ettiği değere yakın fiyatlarla satıldı. Ayrıca yıllardır mağdur olan kiraz ve vişne üreticisinin alım merkezi ile dolandırılması önlemek, emniyet güçleri ve maliye ekiplerince firmaların kontrollerinin daha kolay yapılabilmesini amaçlıyoruz. Kiraz sezonunda meyve alım merkezi borsa gibi çalıştı. Aynı şekilde vişne sezonunda da meyve alım merkezinin borsa gibi çalışması için Belediye olarak tüm çalışmaları yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. 15 bin ton vişne rekoltesinin olduğu İlçemizde Vişnenin suluk kilosu 2 lira ve şokluk fiyatı 2 lira 20 kuruştan başladı. Umudumuz fiyatların daha yukarılara çıkmasıdır. Şu anda açıklanan fiyatlar üretici için memnun edici fiyatlardır. Vatandaşlarımızın ürününün bol ve kazancının bereketli olmasını temenni ederim. Vatandaşlarımız kazanacaksa bizler kaybetmeye hazırız. Meyve merkezini oluşturmamızın hiçbir siyasi beklentisi yoktur” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: