"pazartesi Günü Memurlar İşe Serbest Kıyafetle Gidecek"

Memur-Sen Konfederasyonu Başkanı Ahmet Gündoğdu, 18 Mart Pazartesi gününden itibaren devlet dairelerinde memurların sivil kıyafetle...

Memur-Sen Konfederasyonu Başkanı Ahmet Gündoğdu, 18 Mart Pazartesi gününden itibaren devlet dairelerinde memurların sivil kıyafetle çalışmaya başlayacaklarını söyledi.

Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir’i makamında ziyaret eden Gündoğdu, ziyaret sonrasında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Pazartesi gününden itibaren devlet dairelerinde sivil kıyafetle çalışmaya başlayacaklarını duyuran Gündoğdu, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde 12 milyon 300 bin imzayı hükümete teslim ettik. Bugün 11 genel başkanımız ile karar aldık. 18 Mart Pazartesi gününden itibaren Anayasa'ya aykırı, evrensel hukuka aykırı, kadınların ayak topuğunun boyunu belirleyen, erkeklerin bıyık biçimine karışan 82 model darbe ürünü bu yönetmelikten kurtulmak istiyoruz. Pazartesi gününden itibaren bu yönetmeliği yok sayarak devlet dairelerinde sivil kıyafetlerle görev yapmaya başlayacağız. Arkamızdan da bu yönetmeliğin kaldırılış haberini bekleyeceğiz. Böylece bunun ilk duyurusunu Eskişehir’den yapmış olalım” dedi.

Reklam
Reklam

“EĞİTİM, ÇALIŞMA VE SİYASET HAKKI BAŞÖRTÜLÜ KADINA YASAKLANMIŞTIR”

Gündoğdu, bu yönetmelikle eğitim, çalışma ve siyaset hakkının başörtülü kadınlara yasaklandığını öne sürdü. Anayasal ve yasal dayanağı olmayan yönetmeliğin kaldırılmasını isteyen Gündoğdu, “Eş kontenjanından kadın olgusu var Türkiye’de. Başörtülü kadın cumhurbaşkanı eşi olabilir, milletvekili eşi olabilir ama bu örtüsüyle bunların kendisi olamaz. Eğitim, çalışma ve siyaset hakkı kutsaldır ama bu başörtülü kadına yasaklanmıştır. Biz 80 yıl önce kadın seçme ve seçilme hakkını vermişiz ama şu anda ne giyeceğine karışma hakkını kendimizde görüyoruz. Bu ucube yönetmelikten kurtulmak istiyoruz. Bu millet 12 Eylül 2010 yılında yapılan referandumda anayasa değişikliği yapmıştır. Anayasal ve yasal dayanağı olmayan bu yönetmeliğin kaldırılmasını istiyoruz” diye konuştu.

“NABİ AVCI ÖĞRETMENLERİN GÖNLÜNÜ ALMALIDIR”

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın 81 vilayeti gezerek öğretmenlerin sorunlarını dinlemesinin olumlu bir davranış olduğunu ve kendisinin başörtü konusundaki yaklaşımını takdir ettiklerini ifade eden Gündoğdu, şu ifadeleri kullandı:

Reklam
Reklam

“Nabi Avcı’nın bazı illerde kendisine baş örtüsü sorusunun sorulması üzerine, 'Bir sorun yok demesi' de güzel bir durumdur. Bugün o yönetmelik halen orada duruyor. İdarecilerin inisiyatifi ile iyilik yaparak doğal hukukun korunması olmaz. Doğal hukuk korunmaya muhtaç değildir. Bugün Bosna Hersek’te başörtülü belediye başkanı var. Belçika Meclisi’nde başörtülü milletvekili var. Burada idarecilerin ve yöneticilerin lütfu ile serbest diye bir şey istemiyoruz. Türkiye demokratik bir ülkedir. Demokrasinin gereği inanç, ifade ve çalışma hürriyetinin, eğitim hakkının önündeki engellerin kaldırılması gerekir. Nabi Avcı'nın öğretmenlerin sıkıntılarını dinlemesi güzel bir başlangıçtır. Bu başlangıcın öğretmenin gönlünü almayla devam etmesi lazım. Öğretmen çalışmıyor diye göstererek, 666 sayılı kanun hükmünde kararname ile, 'Başka bakanlıkta unvan karşılığınızı bulamadık' denilerek öğretmen ve öğretim görevlisi bir ek ödeme mağduriyeti yaşıyor. Bir de fedakarlıkları bakanları eliyle görmezden gelindi. Bu süreç açısından da konunun üzerine gitmesi lazım. Öğretmenlerin gönüllerini alan, eş tayinleri ile aileye verdiği önemi gösteren bir bakan var. Bu bakana uygun olmayan bir yönetmelik var. Bu yönetmelik de gösteriyor ki bakanın etrafından bu yönetmeliği hazırlayanlar bakana ve öğretmenlere yanlış yapmaya devam ediyor."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz