Pazaryeri Halkı, Bulgaristan'dan Ve Yunanistan'dan Gelen Misafirlerle Muhacir Sofrasında Buluştu

Bilecik'in Pazaryeri ilçesindeki çarşı meydanında, muhacir kültürünün ne kadar zengin ve ortak bir kültür olduğunu...

Bilecik'in Pazaryeri ilçesindeki çarşı meydanında, muhacir kültürünün ne kadar zengin ve ortak bir kültür olduğunu göstermek amacıyla, Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelen misafirler için, Pazaryeri Kaymakamlığı tarafından sofra kuruldu.

Pazaryeri Atatürk Okulu öğrencileri, yöresel kıyafetlerle misafirlere gösteri yaptı; meydana kurulan çadırda muhacir yemekleri sergilenerek, misafirlere ikram edildi. Canlı müzik şöleniyle devam eden gösterilerde muhacir düğünü, öğrenciler tarafından temsili olarak misafirlere sunuldu. Etkinliğe; Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Pazaryeri Garnizon Komutanı İsmail Erdin, Pazaryeri Emniyet Amiri Mustafa Çetin, Pazaryeri Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, öğretmenler, öğrenciler ve Pazaryeri halkı katıldı. Pazaryeri Belediye Başkanı konuşmasında, "Muhacirler yaşadıkları yerlerden göç etmek zorunda kaldılar, nice güçlükler çektiler. Ama en temel özellikleri olan düzenli olmak, açık fikirli olmaktan hiç vazgeçmediler. Muhacir kültürünün ne kadar zengin ve ortak bir kültür olduğunu herkese duyurmak istiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Daha sonra, misafirlere pilav ikramında bulunuldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: