Pazaryeri'nde Sakal-ı Şerif Ziyarete Açıldı

Pazaryeri ilçesinde Kadir Gecesi dolayısıyla Sakal-ı Şerif vatandaşların ziyaretine açıldı.

Pazaryeri ilçesinde Kadir Gecesi dolayısıyla Sakal-ı Şerif vatandaşların ziyaretine açıldı.

Doğanlar Mahallesi Camii İmamı Sezai Din, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kabe örtüsünün parçalarından oluşan yaklaşık kırk kat bezle sarılı Sakal-ı Şerif'in 92 yıldan bu yana vatandaşların ziyaretine açıldığını söyledi.

Din, Sakal-ı Şerif ziyaretine her Kadir Gecesi'nde yoğun ilgi olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bu kutsal emanet, Kurtuluş Savaşı sırasında Balıkesir'de düşman tarafından yakılan bir camiden alınarak, Pazaryeri'nde uzun bir süre saklanmış. Daha sonra Sakal-ı Şerif'i Pazaryeri'ne getiren kişinin kardeşi Çerkez Şaban Efendi bu emaneti koruyarak, Doğanlar Cami görevlisi Hatip Hüseyin Efendi'ye teslim etmiş. Bütün bu bilgiler camimizin kayıtlarında mevcuttur. Sakal-ı Şerif'i ziyaret eden Müslümanlar, Peygamber Efendimize saygı ve sevgilerinin bir tezahürü olarak tekbirler eşliğinde bol bol salavat getiriyor."

Reklam
Reklam

Kimi vatandaşlar camiye çocuklarını da getirerek, manevi atmosferi yaşamalarını sağladı.

Muhabir: İbrahim Öztosun / Mehmet Candikmen

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: