Pazaryeri'nden Kısa Kısa

Pazaryeri ilçesinde, havaların ısınmasıyla birlikte çiftçiler, tarlalarında hummalı bir çalışmaya başladı.

Pazaryeri ilçesinde, havaların ısınmasıyla birlikte çiftçiler, tarlalarında hummalı bir çalışmaya başladı.

Nisan ayının yağışlı geçmesiyle nedeniyle tarlalarına giremeyen çiftçiler, havaların ısınmasıyla birlikte traktör ve çapa makinesiyle tarlalarını sürüyor.

Türkiye'de sadece Pazaryeri ilçesinde yetişen ve kış mevsiminde kökleri kapatılan Şerbetçiotu bitkisi kökleri tekrar açılarak, boyları 5-6 metreyi bulan direklere bağlanıyor. Seracılık yapan çiftçilerde fideleri dikmeye başladı.

Dereköy'de çiftçilik yapan Abdullah Duman, nisan ayının sonuna gelinmesine rağmen toprağın ıslak olduğunu, bu nedenle sürülerek havalandırılması gerektiğini anlattı.

Reklam
Reklam

Kentte, ekim yapılabilen tarlalarda hummalı bir çalışma gözlendi.

-Yazarlar öğrencilerle buluştu

(Fotoğraflı)

Pazaryeri ilçesinde öğrenciler, yazarlarla buluştu

Atatürk Ortaokulu Müdürü Seyfettin Yıldız'ın davetlisi olarak kente gelen yazar Pelin Saydam ve Mehmet Kemal Erdoğan ile Eren Kitapevi sahibi Muharrem Akman, okulun Çok Amaçlı Salonu'nda yayın evinin ve yazarların kitaplarından oluşan sergi açtı.

Akman, düzenlenen etkinlikle çocuklara kitap sevgisini ve okuma alışkanlığını kazandırmak, yazarlarla kaynaşmalarını sağlamak istediklerini söyledi.

Öğrencilerle karşılıklı söyleşi yapan yazarlar, nasıl yazar olduklarını ve hangi kitapları yazdıklarını anlattı.

Muhabir: İbrahim Öztosun / Muhsin Arslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: