Pazaryolu'nda Din Görevlileri Düzenlenen Törenle Belgelerini Aldı

Pazaryolu Müftülüğü tarafından düzenlenen ve din görevlilerinin vaaz edebilme becerilerini artırmayı amaçlayan kurs sona erdi....

Pazaryolu Müftülüğü tarafından düzenlenen ve din görevlilerinin vaaz edebilme becerilerini artırmayı amaçlayan kurs sona erdi. Kurs sonunda katılımcılar belgelerini İlçe Kaymakamı Taner Tengir ve İl Müftüsü Yakup Arslan’ın elinden aldılar.

İlçe Müftüsü Cahit Küçükyıldız, üç hafta devam eden kursa Pazaryolu Müftülüğüne bağlı mahalle ve köy camilerinde görev yapan 22 personelin katıldığını belirterek, katılımcıların özveriyle takip ettiği dersleri rehber öğretici Palandöken Vaizi Fuat Sünger’in verdiğini söyledi.

Reklam
Reklam

İl Müftüsü Yakup Arslan, Din Görevlisinin Peygamberimizin görevini üstlendiğini dolayısıyla cemaati azımsamadan herkese tek tek de olsa ulaşmaları gerektiğini ayrıca cami derslerini ihya etmeleri gerektiğini belirterek kursiyerlere teşekkür etti.

İlçe müftüsü Cahit Küçükyıldız ise konuşmasında, personelin yetişkin ve etkin hale getirilmesi için çalıştıklarını bu amaçla kurslar düzenlediklerini bildirdi.

Küçükyıldız, “Toplumu din konusunda aydınlatmakla görevli Diyanet İşleri Başkanlığı, yürüttüğü din hizmetlerinin daha kaliteli ve verimli hale gelmesi için personelinin bilgilerini yenilemekte ve becerilerini geliştirmektedir. Bu amaçla, her kademede görev yapan personeline yönelik olarak hem bilgi yenileyici hem de yeni doğan ihtiyaçlara cevap verecek nitelikte hizmet içi eğitim kurs ve seminerleri düzenlemektedir.

Yeterli nitelikte ve sayıda personelin mevcut olmaması sebebiyle uzun yıllardır merkezi sistemle yapılan vaazların halkımız üzerindeki etkisinin sınırlı olduğu görülmüş ve bunun neticesinde gerek halkımızdan gelen talepler ve gerekse Başkanlığımızca il müftüleri ve vaizlerle yapılan toplantılarda yüz yüze vaaz etmenin daha etkin ve verimli olacağı sonucuna varılmıştır.

Reklam
Reklam

Bu nedenle Müftülüğümüz son derece hassas ve önemli görevi yerine getiren görevlilerimizin görevle ilgili her türlü becerilerini artırmalarına yardımcı olacak kursları mahalli imkânları kullanarak düzenlemeye gayret etmektedir” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: