Peçenek Barajı Sulama Projesi Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Peçenek Barajı'ndan Şereflikoçhisar Ovası'nın sulanmasıyla ilgili projeye ilişkin çalışmalar sürüyor. Proje tamamlandığında 14 bin dönümlük...

Peçenek Barajı'ndan Şereflikoçhisar Ovası'nın sulanmasıyla ilgili projeye ilişkin çalışmalar sürüyor. Proje tamamlandığında 14 bin dönümlük arazi sulu tarıma kavuşacak.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ)’nün başlattığı çalışmalar neticesinde devam eden sulama hattının 30 kilometreyi bulacağını belirten firma yetkilisi Sertan Gülseren, şu ana kadar Peçenek Barajı'ndan başlayan sulama hattı çalışmalarının 10 kilometrelik kısmının tamamlandığını söyledi. 2014 yılının sonunda teslim edilmesi gereken işi Şereflikoçhisar Belediyesi’nin destekleri ile 2013 yılının sonlarına doğru tamamlamayı hedeflediklerini ifade eden Gülseren, "Çalışmalarımıza titiz bir şekilde devam ediyoruz. Zeminin 2-3 metre altına çeşitli ölçülerde CTP ve HTP borularını yerleştiriyoruz. Şu anda çalışmalarımızda herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor. Hedefimiz 2013 yılının sonlarında Şereflikoçhisar Ovası’nı su ile buluşturmak." dedi.

Reklam
Reklam

Şereflikoçhisar Ovası’nın sulu tarıma kavuşması için 30 kilometrelik su hattının döşenmesi gerekiyor. Ayrıca Peçenek Barajı Sulama Projesi’nin içinde içme suyu projesi de yer alıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz