"Pedal Pedal Van Gölü" Bisiklet Turu-Bitlis'ten Başlayan Tur Kapsamında Van'ın Erciş Ilçesine Ulaşan Bisikletçiler, Depremde Hayatını Kaybedenlerin AnısınaVan Gölü'ne Karanfil Bıraktı

Bitlis'ten başlayan tur kapsamında Van'ın Erciş ilçesine ulaşan bisikletçiler, depremde hayatını kaybedenlerin anısına Van Gölü'ne karanfil bıraktı.

Bitlis'ten başlayan tur kapsamında Van'ın Erciş ilçesine ulaşan bisikletçiler, depremde hayatını kaybedenlerin anısına Van Gölü'ne karanfil bıraktı.

Sosyal Destek (SODES) Programı kapsamında hazırlanan ve bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Pedal Pedal Van Gölü" bisiklet turuna katılan 60 bisikletçi, Van'ın Erciş ilçesine ulaştı.

Van Gölü sahilinde ve ilçe merkezinde bisikletleriyle tur atan sporcular, daha sonra depremde hayatını kaybedenlerin anısına Van Gölü'ne karanfil bırakarak dua etti.

Bitlis Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Şahin Koç, Van ve Erciş'in geçen yıl büyük bir deprem felaketi yaşadığını ve depremde 644 kişinin hayatını kaybettiğini anımsatarak, Van Gölü çevresinin turizme kazandırılması amacıyla düzenledikleri tur çerçevesinde Erciş ilçesine geldiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

İlçe merkezinde gezdikten sonra depremde hayatını kaybedenlerini anmak için Van Gölü'ne karanfil bıraktıklarını vurgulayan Koç, "Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimizin ruhları şad olsun, Allah bir daha böyle bir acı vermesin" dedi.

Bisikletçiler, anma etkinliğinin ardından Van'a gelmek üzere yola çıktı.

Muhabir: Ali Dağer / Yahya Öylek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: