Pegasus firması'ndan destek talebi

Vali Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Çoban ve ATSO Başkanı Serteser ile görüşen Pegasus firması yetkilileri destek istedi

Cumhuriyet Bayramı'nda ilk seferin yapılacağı Zafer Havalimanı'nda incelemelerde bulunan Pegasus Havayolları firması yetkilileri, daha sonra Afyonkarahisar'a gelerek, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve ATSO Başkanı Hüsnü Serteser ile görüşmelerde bulundu. Pegasus Havayolları Yer İşletme Direktörü Boğaç Uğurluteğin, Satış Direktörü Emre Pekesen ve beraberindeki heyete, Zafer Havalimanı Koordinatörü Serhat Soğukpınar eşlik etti.

"3 İLE HİTAP ETMESİ İSABETLİ OLDU"

Reklam
Reklam

Havaalanının faaliyete geçmesini heyecanla beklediklerini belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Batıda bir havaalanının çalışması sadece orta düzeyde bir il için zor gibi gözüküyor. Ancak 3 ile hitap etmesi daha isabetli oldu. Bu havaalanından en fazla istifade edecek il Afyon gibi gözüküyor. Çünkü burada sadece Afyon içerisinde ikamet edenlerle ilgili bir olay değil. Biliyorsunuz Brüksel'de 100 binin üzerinde Afyonlu var. Afyonlu turizm şirketleri var. Uçak kaldırıyorlar, kiralıyorlar. Çoğunlukla Eskişehir Havaalanı'nı kullanıyorlar" dedi.

"HER ŞEY HAVAALANINDA DÜĞÜMLENİYOR"

"Bizim için en önemli şey termal turizm" diyen Vali Balkanlıoğlu, "Havaalanının yapılacağını duyan birçok önemli isim buraya termal otel yapma girişiminde bulunuyor. Birçoğu yer aldı, belediyelere ruhsat için başvurdu. 2 tane bin yatağın üzerinde otel inşaatı da devam ediyor. Amaç, iç piyasadaki pastayı paylaşmak yerine büyütmek. Başta milyonları bulan gurbetçilerimiz olmak üzere gittikçe yaşlanan Avrupa nüfusunu termal kür, fizik tedavi ile sigorta şirketleri ile anlaşıp çok daha ucuza kaliteli birinci sınıf otellerde ikamet ettirmek asıl amacımız. Her şey havaalanında düğümleniyor. Termal otel yatırımcıları büyük bir tanıtım atağına girmek istiyorlar. Onların tek engeli havaalanının olmaması idi" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"DAHA İYİ KONUMA GELECEK"

Maddi anlamda her türlü kesime hitap ettiklerini belirten Pegasus Havayolları Yer İşletme Direktörü Boğaç Uğurlutegin ise, "Zafer Havalimanı'nda daha ilk günden itibaren inceleme yapıyorduk. Eskişehir Havaalanı her türlü uçuş için yeterli değil. Bizler açıkçası sizlerin desteği ile buranın çok iyi bir konuma geleceğine inanıyoruz. Pegasus Havayolları, hem iç hem dış hatlarda birtakım planlamalar yaptı. Halkın havalimanına alınması, raylı sistem gelene kadar ulaşım noktasında, şehir içerisinde belediyelerin tasarrufunda olan reklam panolarında destek vereceğinizi zaten söylemiştiniz. Kendi adımıza ve şirketimiz adına sizlere çok teşekkür ediyoruz" dedi.

"YÖRE HALKI SAHİPLENMELİ"

Bir havaalanının başarılı olması için her şeyden önce yöre halkının sahiplenmesinin gerektiğini kaydeden Satış Direktörü Emre Pekesen, "En iyi uçaklarla en uygun ücretleri de versek burada eğer halk bunu bilmez ve kabul etmezse yetersiz kalıyor. Bununla ilgili olarak ticari adımları atmak bizim görevimiz. Uygun vakitte uygun sayıda uçuş olması lazım. İlk önce havaalanına ulaşım olması gerekiyor. İnsanlar, havaalanına aracı ile gitmek yerine otobüse atlayıp gitmeyi tercih ediyor. Sizlerin de desteği ile bizim havayoluna ulaşım noktasında sizlerden destek bekliyoruz. Bir de uçuşların duyurulması noktasında desteğinize ihtiyacımız var. Rol model sizlersiniz. Arabası olan için 30-40 km hiçbir şeydir. Bizim ücretlerimiz 19 liradan başlıyor, 39 liraya kadar çıkıyor. Sizlerin de katkısı ile insanların uçuşlara alışmasını bekliyoruz. Eğer bir servis konursa havaalanına ulaşım entegrasyonunu tamamlamış olacağız. Seyahatlerimizi de bölgedeki iş adamlarının seyahatlerine uygun şekilde ayarlamayı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

"GEREKLİ DESTEĞİ VERMEYE ÇALIŞACAĞIZ"

Halkın havaalanına ulaşımı ve tanıtım konusunda gerekli desteği vermeye çalışacaklarını kaydeden Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, "Sizlerin de dediği gibi inşallah havaalanı açıldıktan sonra ile halkın ulaşımının sağlanması gerekiyor. Buna bir çözüm bulmak zorundayız. Özel sektörle anlaşırız ve makul fiyatlarla vatandaşımızı taşıyabiliriz ya da daha değişik çalışmalar yapılabilir. Tanıtım noktasında da ilan ve reklam anlamında gerekli desteği verebiliriz. Bizden istediklerinizi inşallah yerine getirmeye çalışacağız" dedi.

"HALKIMIZ YENİLİKLERİ ÇABUK KAVRIYOR"

Havaalanlarında insanların bekletilmek istemediğini kaydeden ATSO Başkanı Hüsnü Serteser ise, firma yetkililerinden bu konuda çalışma yapmalarını istedi. Yaz seferlerinizde, 1,5-3 ayı dolu dolu geçirebileceklerini belirten Başkan Serteser, "Çünkü Avrupa'da çok sayıda gurbetçimiz var. İlk seferlerde umduğunuzu bulamazsanız hemen pes etmeyin. O iş birden bire olmayabilir. Bu bir süreç. Bizim halkımız yenilikleri çabuk kavrıyor. Bir yer açılır hemen dolar. Sadece Afyon bile yeter size, kaldı ki Kütahya, Uşak da var. Afyon'da mermer ve termal turizm çok önemlidir. Termal oteller, bu havaalanının açılmasını bekliyor. Sağlık turizm şirketleri ile anlaşmalar yapacaklar. Belki ayrıca seferler koyacaksınız" dedi.

Reklam
Reklam

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Başkan Burhanettin Çoban ve ATSO Başkanı Hüsnü Serteser'e desteklerinden dolayı teşekkür eden heyet, Vali Balkanlıoğlu'na üzerinde firma amblemi bulunan bir maket uçak hediye etti. www.kocatepegazetesi.com

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz