Pegasus Havayolları büyüyor

Antalya -(AA) Esas Holding A.Ş. bünyesindeki Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, İzmir Havayolları'nın yüzde 20 hissesinin 8,2 milyon YTL'ye Esas Holding'e geçtiğini bildirdi.

Sabancı, İzmir Havayolları ile geçen Haziranda başlayan görüşme sürecinin dün tamamlandığını ifade etti. İz Air'i 1 aydır fiilen yönettiklerini vurgulayan Sabancı, "İzmir Havayolları'nın yüzde 20 hissesinin Esas Holding'e satışı kesinleşti" dedi.

İzmir Havayolları'nın 118 ortağı olduğunu ifade eden Sabancı, "Bugün itibarıyla çok ortaklı İzmir Havayolları'nın en büyük ortağı Esas Holding oldu. Böylelikle Türkiye'de gelişmeye en müsait pazar olan İzmir'de büyük ağabeyimiz THY'den sonra 2. büyük oyuncu oluyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

İzmir Havayolları'nın yüzde 20 hissesine 8,2 milyon YTL'ye sahip olduklarını dile getiren Sabancı, bu havayolu şirketinin 8 kişilik yönetim kurulunun 5'ini alarak stratejik ortak konumuna yükseldiklerini kaydetti.

Sabancı, Pegasus Havayolları'nın Sabiha Gökçen'de en büyük, KKTC'de 2. en büyük ve İzmir Havayolları'nın Adnan Menderes'te 2. en büyük hava yolu şirketi olduğunu belirterek, "Pegasus yavaş yavaş doğru pazarlarda 1 ya da 2 numara oluyor" dedi.