Pegasus malatya seferlerini başlatıyor

MALATYA (İHA) - Pegasus Hava Yolları, 1 Aralık'tan itibaren Malatya'ya haftada 4 gün sefer düzenleyecek. Pegasus yönetim kurulu başkanı Ali Sabancı, Türk özel sektöründe ilk kez 12 adet Boeing uçak siparişi verdiklerini söyledi.

Pegasus'un 1 Aralık 2006 tarihinden itibaren Malatya'ya düzenleyeceği seferler nedeniyle Malatya Altın Kayısı Oteli'nde bir tanıtım toplantısı yapıldı. Vali Yardımcısı Bayram Öz, Belediye Başkanı Cemal Akın, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Recep Özmen ile birlikte çok sayıda işadamı ve davetlinin katıldığı toplantıda Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, şirketle ilgili bir sunum yaptı.

Reklam
Reklam

Pegasus'un arkasında Sabancı ailesinin fertleri tarafından kurulan Esas Holding'in bulunduğunu belirten Sabancı, "Biz 16 yıllık geçmişi oylan Türkiye'nin en köklü ve güvenilir havayolu şirketiyiz. Yaş ortalaması 6.5 olan toplam 19 adet uçağımız bulunmakta. Filomuza 2007 yılında 12 yeni uçak daha dahil edeceğiz. Türk özel sektöründe en büyük uçak siparişini verdik. 12 adet Boeing 737 için yatırımımız 825 milyon dolar tutarındadır" dedi.

16 noktada günde 70 uçuş yaptıklarını söyleyen Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, "1 Kasım 2005'te seferlere başladık. 1 yılda 1 milyon 500 bine yakın yolcu taşıdık. Bunun 200 bin yolcusunu en düşük tarifeden taşıdık. Zamanında kalkış oranımız yüzde 94.7'dir. 3 saati aşan gecikmelerimizde yolcularımız seyahatlerini gerçekleştirseler bile bilet ücretini iade ediyoruz. 5 saat aşan gecikmelerde ise bilet ücretini iade etmemizle beraber, 1 adet ücretsiz iç hat tek yön bilet takdim ediyoruz" diye konuştu.

Pegasus Genel Müdürü Sertaç Haybat ise, Pegasus Havayolları'nın 1 Aralık 2006 tarihinden itibaren haftada 4 gün İstanbul'dan Malatya'ya sefer düzenleyeceğini belirtti. Haybat, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın da oluşturulan İç Hat B Terminali'ni uçuş merkezi olarak kullandıklarını belirterek, vermiş oldukları hizmetlerle sektörde öncü olduklarını belirtti. Haybat, yolcular için 35 YTL'den başlayan fiyatlar sunduklarını da sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam