Pehlivanlar cami ve imam evi için güreşecek

Karpuzlu ilçesine bağlı Ovapınarı Köyüne yapılması düşünülen cami ve imam evi için yağlı pehlivan güreşi düzenlendi.

Karpuzlu ilçesine bağlı Ovapınarı Köyüne yapılması düşünülen cami ve imam evi için yağlı pehlivan güreşi düzenlendi.

Ovapınarı Köyü Muhtarı Mustafa Aksoy, yaptığı açıklamada, Karpuzlu Kaymakamlığı ve Ovapınarı Köyü Muhtarlığı tarafından 15 Nisan Pazar Günü 1. Geleneksel Ovapınarı Yağlı Pehlivan Güreşi yapılacağını belirtti.

Muhtarlık olarak ilk kez böyle bir organizasyon gerçekleştirdiklerini belirten Aksoy, "Karpuzlu merkez ve köyleri olarak ilk defa böyle bir şenliğe ev sahipliği yapacağız. Amacımız elde ettiğimiz gelirle köyümüzün ihtiyacı olan cami ve imam evinin yapımı sağlamak. Ayrıca bu güreşleri gelenekselleştirmek istiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Aydın'ın yanı sıra başka illerden de pehlivan güreşçilerin katılacağını ifade eden Aksoy, "Muğla, Denizli, Isparta, Ankara ve Samsun'dan pehlivanlarımız gelecek. İnşallah güzel bir güreş olur" dedi.

Aksoy, oluşturdukları komiteyle güreşte derece elde edenlerin para ödülü verileceğini ve elde edilecek gelirin cami ve imam evi için harcanacağını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: