PEKAY Muş Şubesi Tanıtıldı

Muş’ta kısa süre önce kurulan Polis Eşleri Yardımlaşma ve Kaynaşma Derneği (PEKAY) Muş Şubesi, düzenlenen...

Muş’ta kısa süre önce kurulan Polis Eşleri Yardımlaşma ve Kaynaşma Derneği (PEKAY) Muş Şubesi, düzenlenen toplantı ile tanıtıldı.

Ev sahipliğini PEKAY Muş Şubesi Başkanı Hacer Durmaz’ın yaptığı toplantıya Vali Ali Çınar’ın eşi Elife Çınar, Belediye Başkanı Necmettin Dede’nin eşi Yıldız Dede ve diğer protokol üyelerinin eşleri, polis eşleri, bayan polis memurları ile çok sayıda Muşlu bayan katıldı. Müzikli ve yemekli etkinliğe, 250 kişilik bayan grubu iştirak etti. Kısa bir süre önce kurulan derneğin sosyal çalışmalarının tanıtımının yapıldığı toplantıda, PEKAY Muş Şubesi Başkanı Sayın Hacer Durmaz, bir konuşma yaptı.

Reklam
Reklam

Durmaz, şunları söyledi: “Önemle belirtelim ki, yüreğimizdeki tek sevda ve arzu, halkımıza hizmet etme duygusu ve onların mutluluğudur. Bu açıdan bakıldığında, karınca kararınca, eksikliklerimize rağmen, sosyal içerikli faaliyetlere devam etmekteyiz. Bizler yaptıklarımızın büyüklüğü iddiasında da değiliz. Bununla birlikte, uzanamadığımız mazlum gönüllerin ve yapamadıklarımızın, vicdanlarımızda uyandırdığı ürperti ve hisleri yaşıyor, gelecek dönem çalışmalarımızı bu doğrultuda şekillendirmeyi hedefliyoruz. Unutmamak gerekir ki, bizleri ayakta tutan değerler; toplumsal ahlakımızdır, dayanışmamızdır, en ücra köşelerdeki muhtaçlara uzanan kara sevdalı ellerimizdir. Bildiğiniz gibi dünyaya gelen her yavruyu yetiştiren bir annedir. Annelerin, toplumsal dinamizmin en önemli unsuru ve kalesi olduğu, asla göz ardı edilemez. Çocukların bedensel, ruhsal, zihinsel ve sosyal gelişimlerinin daha sağlıklı olabilmesi, ailede gerekli ortamın sağlanması ve burada almış olduğu eğitimin niteliğiyle doğru orantılıdır. Bu, aynı zamanda çağdaş değişime ve modern toplumlara öncülük edecek nesiller demektir. Bu noktada, en önemli görev biz annelere düşmektedir. Mutlu bir toplum, önce mutlu bir anneden, mutlu bir yuvadan geçer. Evlerimiz, huzur toplumlarına ve huzur adacıklarına uzanan en önemli kilometre taşlarıdır. Yunan filozof Aristo der ki 'Kimse korktuğu adamı sevmez'. O halde, aile ve toplum içerisinde korku imparatorluğuna fırsat vermeyelim, iyiliği, güzelliği ve doğruluğu kişiliğinde somutlaştırmış çocuklar yetiştirelim. Sevgiyi egemen kılalım. Sevgi, aynı zamanda bir fedakârlıktır, korunmaz ve beslenmez ise yok olmaya da mahkûmdur. Aile yapımızı yaralamayalım, eşlerimizle anlaşmazlıklarımızı sıfırlamaya çalışalım, boşanmaya ve huzursuzluğa giden tüm yolları kapamak için elimizden gelen tüm fedakârlığı gösterelim. Birleştirici, uzlaştırıcı, el atıcı, bulunduğu konum ve mevkiden ayrılığına kendisinin değil, etrafın matem tuttuğu bir insan olmak, böyle bir ömür yaşamak, bunun tadını ve hazzını duymak, zihinlerde oluşabilecek olumsuz algılamaları gidererek hasmane tavır ve davranışlardan uzak durmak için elimizden gelen tüm gayreti gösterelim. Bizler, her tavır ve davranışımızla, nezaketi, asaleti, dürüstlüğü, şefkati ve insanlıktan ne anladığımızı yansıtmalıyız.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: