Pekel'den "angus Kokusu" Açıklaması

Balıkesir'in Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, "Bandırma, ithal hayvanları taşıyan gemiler limana geldiğinde, bu hayvanlardan...

Balıkesir'in Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, "Bandırma, ithal hayvanları taşıyan gemiler limana geldiğinde, bu hayvanlardan kaynaklanan kötü kokuya mahkum ediliyor. Adeta nefes almak mümkün olmuyor" dedi.

Bandırma’nın çevre kirliliğinden çok fazla etkilendiğini ve bunun acısını çok çektiğini dile getiren Belediye Başkanı Sedat Pekel, “Bandırma bu konuda hassastır. Halkımız tepkisini açıkça ortaya koymaktadır” dedi.

Son zamanlarda, ilçeyi kaplayan hayvan kokusunun çevre meselesine bir yenisini daha eklediğine dikkat çeken Pekel, hakim poyraz rüzgarı sebebiyle Bandırma'nın büyük bölümüne yayılan bu kokunun sağlık açısından da sıkıntıya sebep olabileceğini söyledi. Başkan Pekel, “Bandırma, ithal hayvanları taşıyan gemiler limana geldiğinde, bu hayvanlardan kaynaklanan kötü kokuya mahkum ediliyor. Adeta nefes almak mümkün olmuyor. Hayvanların Bandırma’dan ülkemize dağılımının yapılması, limandaki ve çevre yollarındaki trafik yoğunluğunu çok arttırıyor. Yolda ölen hayvanlar farklı sıkıntılara yol açıyor. Bunun sorumlusu ise Bandırma limanını özelleştiren ve tarım bakımından dünyanın kendi kendine yetebilen yedi ülkesinden biri olan Türkiye’yi tarım ürünleri ve canlı hayvan ithal eder duruma düşüren hükümet politikalarıdır. Halkımız bu gerçekleri görmelidir” dedi.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Sedat Pekel, Bandırma limanından hayvan ithalatının başladığı dönemde bu sıkıntılar konusunda ilgilileri uyardıklarını ve başlatılan girişimlerle bu ithalatın Tekirdağ ve Mersin limanlarına yönlendirildiğini, ancak bu limanlarda da benzer şikayetlerin gündeme gelmesi üzerine bölgedeki siyasi güçler tarafından bu gemilerin yeniden Bandırma’ya yönlendirildiğini söyledi.

Pekel, “Bandırma limanının kapasitesinin üzerinde ve uygun olmayan şartlarda yapılan canlı hayvan ithalatı durdurulmalıdır. Bandırma bu konuda sahipsiz bırakılmamalıdır. Ankara’daki temsilcilerimiz bu konuda mücadele etmeli ve gerekli kararlılığı gösterebilmelidir. Başta iktidar partisi olmak üzere bütün Balıkesir milletvekillerimizden bu konuda gayret bekliyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz