Pekgüzel, Çineliler Derneği’ni Tanıttı

Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel kurucu başkanlığını üstlendiği Çineliler Derneği’ni, yönetim kurulu ile...

Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel kurucu başkanlığını üstlendiği Çineliler Derneği’ni, yönetim kurulu ile birlikte düzenlediği basın toplantısında tanıttı.

Paşa Konağı’nda düzenlenen toplantıya Çine Belediye Başkanı Salih Dinçer ile birlikte derneğin kurucu üyeleri Erden Kaya, Altuğ Karaköse, Ali Osman Yelgin, Mehmet Yavaşoğlu, Ekrem Özdemir, Namık Atabay ve Süleyman Şan katıldı.

“KENDİNİ ÇİNELİ HİSSEDEN HERKES ÜYE OLABİLECEK”

Dernekler mevzuatını yerine getirmek için 9 kişi ile derneğin kurulduğunu kaydeden Çineliler Derneği kurucu başkanı Yalçın Pekgüzel, “Derneğin kurucu yönetim kurulu olarak bizler Çine’yi, Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak için yola çıktık. Bu yüzden Çineli hemşerilerimizle bir araya gelerek dayanışma içinde olmak, güç oluşturmak, birbirimize destek olmak için ilk aşamada 9 kişi bir araya geldik. Bu derneğin yönetiminde bizden sonra yer alacak bir birinden değerli Çineliler var. Çineli olan veya en az bir yıl Çine’de yaşamış, kendini Çineli hisseden herkesin derneklerine üyelik başvurusunda bulunabilir” dedi.

Reklam
Reklam

Çineliler Derneği’nin Çine’nin ekonomisini büyütmek için çaba göstereceğini ifade eden Pekgüzel, “Derneğimiz, üreticileri alanlarında uzman bilim adamlarıyla buluşturmak, eğitim çalışmaları ve toplantılar düzenlemek, Çine’yi tanıtmak için yapılmakta olan oğlak festivali gibi festivaller organize etmek, Çineli başarılı öğrencilere burs vermek gibi faaliyetler yürütecek” ifadelerini kullandı.

DİNÇER DESTEK VERİYOR

Toplantıya katılan Çine Belediye Başkanı Salih Dinçer ise Aydın il nüfusu içerisinde kayda değer bir Çineli nüfusunun bulunduğunu, Çinelilerin birbiriyle kaynaşması açısından dernek çatısı altında bir örgütlenmeye destek verdiklerini dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: