Pele: "Brezilya final oynar"

Almanya'nın başkenti Berlin'de ve Hannover kentinde, "Taraftar Şenliği" (Fan-Fest) adı altında sokak eğlenceleri düzenlendi. Berlin'deki şenliğe yaklaşık 200 bin kişi katıldı. Berlin'deki şenliğin açılış konuşmasını yapan Berlin Eyaleti Başbakanı Klaus Wowereit, şenliğin, FIFA tarafından yapılmasına izin verilmeyen Dünya Futbol Şampiyonası galasının yerine düzenlendiğini belirterek, katılımlarından dolayı vatandaşlara teşekkür etti.

Şenliğin düzenlenmesi için yoğun çaba harcadıklarını ifade eden Wowereit, dünya çapında tanınan ünlü Brezilyalı futbolcu Pele'nin belediye sarayındaki "Altın Defteri" imzalamasından da büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Karşılaşmaları Berlin'de yüzbinlerce taraftarlarla birlikte izleyeceğini belirten Wowereit, Almanya'nın Dünya Şampiyonu olmasını dilediğini söyledi. Wowereit daha sonra sahneye Pele, Bobby Charlton ve Paul Breitner gibi dünya çapında tanınan eski futbolcularla birlikte çıktı ve kendilerine verilen futbol toplarını vatandaşların arasına attı.

Bobby Charlton, kendisi için en büyük oyuncunun Paul Breitner olduğunu söylerken, Breitner de Pele'yi ima ederek, "Aramızda en iyi futbolcunun kim olduğunu tartışmamıza bile gerek yok" dedi. Pele ise, Tanrı'nın kendisine büyük bir hediye verdiğini belirterek, dünyada birçok insanın kendisini sevdiğini ve yıllardan bu yana futbol oynamamasına karşın gençlerin hala kendisini örnek aldıklarını söyledi.

Sahnedeki sunucunun "Finalde kim oynar?" şeklinde bir soru yöneltmesi üzerine de Pele, "Tabii ki Brezilya final oynayacak. Finali kim kazanır tanrı bilir" diye konuştu. Brezilya'nın çok iyi ve güçlü bir takıma sahip olduğunu ifade eden Pele, tüm takımların güçlü olduğunu ve zorlu karşılaşmaların yapılmasını beklediğini, ancak Almanya'nın da güçlü olduğunu ve evinde oynama avantajına sahip olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Şenlik çerçevesinde tarihi "Brandenburger Tor" (Brandenburg Kapısı) önünde kurulan bir sahnede Simple Minds gibi tanınmış gruplarla Andrea Bocelli ve Gianna Nannini gibi ünlü şarkıcılar da konserler verdiler. Ellerinde, Dünya Kupası'na katılan çeşitli ülkelerin bayrakları bulunan yüzbinlerce kişinin katıldığı şenlikte güvenliği, yaklaşık 3 bin 200 polis sağladı.