Pelin Gündeş Bakır 'Kentsel Dönüşüm'e dikkat çekti

AK Parti Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Yapı Denetim Birliği tarafından düzenlenen 'Kentsel

AK Parti Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Yapı Denetim Birliği tarafından düzenlenen 'Kentsel Dönüşüm Zirvesi'ne katıldı.

Istanbul Swiss Otel'de düzenlenen kentsel dönüşüm zirvesi toplantısının açılış konuşmasını yapan AK Parti Kayseri Milletvekili ve TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyesi Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, 1999 Kocaeli ve Düzce depremlerinin üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen, kentsel dönüşüm doğrultusunda yol alınması gereken çok büyük mesafeler olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Bakır, şöyle devam etti:

"Tasarı ile afet riski altındaki alanlar ile bu alanların dışında ki riskli yapıların bulunduğu alanları kentsel yenileme ve kentsel iyileştirme kapsamına alarak, afetlere dayanıklı, her türlü sosyal donatıya sahip, sağlıklı, kimlikli mimariye haiz modern yeni kentler inşa edilmesi amaçlanmaktadır. Artık şehirlerimizin bekleyecek başka bir vakti kalmamıştır. Modern afet yönetimi bilimi, afet olup bittikten sonra reaksiyonel 'yara sarma' şeklindeki acil durum yönetimine değil, pro-aktif yani 'yara almamak' için afet öncesi girişimlerde bulunmaya, tedbir almaya ve afet risklerinin ve zararlarının azaltılması için etkin stratejiler izleme ve uygulama anlayışına dayanmaktadır."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: