Pembe estetikle çekici bir yüz

Estetik Diş Hekimi Arzu Yalnız, “Mükemmel gülüş için sadece muntazam ve beyaz dişler yeterli değildir. Işıl ışıl dişlerinize uyumlu diş etleriniz varsa istediğiniz şekilde gülebilirsiniz" dedi.

Güldüğünüzde diş etlerinizin fazla görünmesi sizi gülmekten alıkoyuyorsa, çaresi var. Estetik Diş Hekimi Arzu Yalnız, pek çok kişinin diş etlerinin görünümü nedeniyle rahat gülemediğini belirterek pembe estetikle bu kişilerin daha rahat konuşup gülebildiklerini belirtti.

Diş Hekimi Yalnız, Pembe Estetik olarak adlandırılan işlemi “Kişinin diş etleri çok görünüyorsa ya da dişler gereğinden kısa ise küçük bir cerrahi girişim ile pembe estetik uygulaması yapılır. İşlem yaklaşık 15 dakika sürer. Diş etleri olması gereken seviyeye getirilir” şeklinde tanımlayarak konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

Reklam
Reklam

“Kişilerde estetik bir gülümseme sadece beyaz ve düzgün dişlerle sağlanamaz. Bu dişlerle uyumlu olacak diş etlerinin de varlığı gerekir. Diş etlerinde yapılan estetik çalışmalara pembe estetik adı verilmektedir. Karşıdan göze hoş gelen, temiz ve uyumlu bir gülüş elde etmenin ilk adımı dişler ve diş eti arasında gereken uyumun sağlanmasıyla oluşur. Diş etine sağlıklı diyebilmek için açık pembe renkli olması, dişe ve kemiğe sıkı bir şekilde yapışması, portakal kabuğuna benzeyen parlak ve pütürlü bir görünümde olması gerekir. Estetik diş hekimliği dalında yapılan tedavilerde amaçlanan kusursuz bir gülümseme sağlamaktır. Kusursuz denilecek bir gülümseme için diş eti estetiği oldukça önemlidir.

Gülümsemenin hoş bir şekilde gerçekleşmesi için dişlerin, diş etinin, çene ve dudakların bir harmoni içinde olması gerekir. Diş eti estetiği konusunda sorunun varlığına göre farklı operasyon yöntemleri kullanılabilir.”

Özgüvenli gülüş için…

Pembe estetik ile ilgili yapılacak küçük düzeltmeler bile mükemmel sonuçlara ulaştıklarını vurgulayan Diş Hekimi Arzu Yalnız, pembe estetiğin nasıl yapıldığı konusunda ise şunları söyledi:

Reklam
Reklam

“Gülümseme sırasında ön tarafta ortada yer alan iki dişin tepe noktalarında bulunan diş etlerinden geçen hayali çizginin hafifçe dudağa dokunmasıyla sağlanır. Ağızda bulunan diğer dişlerle diş etleri arasında belli bir forma uygun olarak yerleştirilmesi gerekir. Bazı durumlarda dişler form ve diziliş bakımından mükemmel görünmesine rağmen, diş etinin düzensizliğinden dolayı gülümseme sırasında ahenk bozularak kötü bir görünüm ortaya çıkmaktadır. Bazı durumlarda ise sadece diş etlerinde değil, dişlerin dizilişi sorunlu olabilir. Bu durumda önce diş etleri düzeltilmeli daha sonra da diğer tedaviler tamamlanmalıdır. Yapılan cerrahi uygulamalara rağmen kişilerde gülümseme sırasında diş etlerinin görünme sorunu devam ediyorsa, burun deliği altında bulunan iki noktaya birden botoks uygulandığında, kişide ifade değişimi olmadan, üst dudağın biraz aşağıya doğru düşmesiyle birlikte diş etlerinin bu şekilde görünmesi engellenebilmektedir.

Pembe estetik yöntemleri nelerdir?

Rejeneratif: Bu işlemler periodontal hastalık nedeniyle yıkıma uğramış destek dokuların vücudun kendi yapım mekanizmaları uyarılıp yeniden yapılması amacıyla yapılmaktadır. Uygun olan durumlarda hastalıktan etkilenen dokular uzaklaştırılıp, mebran, doku uyarıcı proteinler ya da kemik grefti kullanılıp yeni destek yapıların oluşturulması sağlanır.

Reklam
Reklam

Gingivektomi: Bu yöntem diş eti büyümesinde ve derin ceplerin oluştuğu bölgelerde fazlalık olan diş etinin çıkarılması işlemidir. Ardından diş eti konturları gerektiği şekilde düzeltilerek, diş eti fizyolojik olarak bir forma sokulmakta ve estetik görünüm sağlanmaktadır.

Gingivoplasti: Bu operasyonla fazla oranda görünen diş eti ya da asimetrik olan diş eti seviyesi düzeltilmektedir. Hastalara lokal anestezi uygulandığından, acı hissetmeden gerekli düzeltmeler yapılmaktadır. Gerektiği takdirde uygulanan full porselen laminat ya da metal desteksiz olan zirkonyum porselenler daha estetik bir görünüm elde edilmesini sağlarlar.

Kron boyu uzatma: Dişlerde fazla doku kaybı oluşmuşsa, çürüğün diş eti altına uzanması durumunda dişlerde korun boyu uzatılarak, fazla diş eti dokusu çıkarılır ve kemik yeniden şekillendirilir. Bu sayede dişlere daha uzun bir görünüm verilmiş olur.

Botoks uygulaması: Diş etlerinde olan sorunların cerrahi yollarla giderilememesi halinde, botoks uygulanarak, diş eti sorunları giderilebilir.

Reklam
Reklam