Pencap’tan Van’a 100 bin dolar bağış

Pakistan’ın en kalabalık eyaleti olan Pencap, Van için Kimse Yok Mu’ya 100 bin dolar bağışladı....

Pakistan’ın en kalabalık eyaleti olan Pencap, Van için Kimse Yok Mu’ya 100 bin dolar bağışladı.

Bir dizi temas ve incelemeler için Türkiye’de bulunan Pencap Eyaleti’nin Başbakanı Şahbaz Şerif, Pencap Yerel Hükümeti’nin 100 bin dolarlık bağış çekini Kimse Yok Mu Genel Başkanı Ünal Öztürk’e teslim etti.

Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif, İstanbul temasları çerçevesinde kaldığı otelde Kimse Yok Mu Başkanı Ünal Öztürk’ü kabul etti. Taksim’deki Rixos otelde gerçekleşen kabulde Pakistanlı yetkililerin yanı sıra Pak-Türk Okulları Pencap Genel Direktörü Taner Koçyiğit de hazır bulundu.

Reklam
Reklam

Kabulde Kimse Yok Mu Genel Başkanı Ünal Öztürk ile bir süre sohbet eden Pencap Başbakanı Şahbaz Şerif, Kimse Yok Mu’nun Pakistan’daki yardım faaliyetleri için teşekkür ederken, hükümetinin Van yardım kampanyası için Kimse Yok Mu’ya bağışladığı 100 bin dolarlık temsili yardım çekini de Öztürk’e verdi.

Şerif, Pakistan ve Türkiye’nin dost ve kardeş iki ülke olduğunu söylerken Pencap halkının gönlünde Türkiye’nin ayrı bir yeri olduğunu da kaydetti. Van depremi sonrasında bölgeye Pencap Yerel Hükümeti olarak 2 uçak dolusu yardım malzemesi gönderdiklerini ve yardımlarını Kimse Yok Mu ile birlikte dağıttıklarını ifade eden Şerif, Türk halkına geçmiş olsun dileklerini de iletti.

Kimse Yok Mu Başkanı Ünal Öztürk ise bağış çekini alırken yaptığı konuşmada Van için yardımlarından dolayı Pencap halkına ve Başbakan’a teşekkür etti. Yaklaşık yarım saat süren kabulde, Pencap Başbakanı Şahbaz Şerif Kimse Yok Mu Başkanı Ünal Öztürk’e üzerinde Lahor Kale kapısı işlenmiş bir plaket de hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz