Pençe-2013 Hakiki Mühimmat Atışları Ve IŞIK/MAK Tatbikatı

 Pençe-2013 Hakiki Mühimmat Atışları ve IŞIK-13/1 Tatbikatı'nın seçkin gözlemci günü, Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda başladı.

Pençe-2013 Hakiki Mühimmat Atışları ve IŞIK-13/1 Tatbikatı'nın seçkin gözlemci günü, Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda başladı. Pençe-2013 Hakiki Mühimmat Atışları ve IŞIK-13/1 Tatbikatı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığı unsurlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Pençe-2013 hakiki mühimmat atışlarıyla yapılan tatbikatın seçkin gözlemci gününde, IŞIK-13/1 tatbikatında, Muharebe Arama Kurtarma mühimmatlarının atışları askeri yetkililerce ilgiyle izlendi. Tatbikatı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu ile 20 ülkenin askeri ateşesi izledi. Özel ve beraberindekiler, tatbikat kapsamında, kullanılacak olan mühimmatların yer aldığı sergiyi gezdi. Mühimmatlar hakkında yetkililerden bilgi alan Özel, 1. Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Abidin Ünal'ın verdiği tatbikatı tanıtıcı birifinge katıldı. 40 uçağın katıldığı tatbikatta, 29 hedef vuruldu ve 53 mühimmat kullanıldı. 21 Haziran'da başlayan etkinlik 3 Temmuz'a kadar devam edecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: