Pençes Deresi trafiğe açıldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Pençes Deresi üzerinde bulunan yeni yol, araç trafiğine açıldı. Yolun trafiğe açılmasıyla...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Pençes Deresi üzerinde bulunan yeni yol, araç trafiğine açıldı.
Yolun trafiğe açılmasıyla araç gidiş-gelişlerinde yeni düzenlemeler yapıldı. Yapılan düzenlemeye göre, Meydanbaşı istikametinden gelen araçlarla Devrim Bulvarı’nı kullanan araçları pazar yeri istikametine yönlendiren Unpazarı yolu, Postane-Murat Taksi önünden itibaren araç trafiğine kapatıldı. Söz konusu yol bu tarihten itibaren, zorunlu haller dışında sadece yayalara açık olacak.

YENİ GÜZERGAH YAPI KREDİ BANKASI’NIN ÖNÜNDEN BAŞLIYOR
Pazaryeri-Beyçayırı-Uzunmehmet ve Kestaneci mahalleleri ile Hamamüstü Caddesi-Orhanlar Mahallesi (Orta Cami) istikametine gitmek isteyen araçlar, Devrim Bulvarı istikametinde, Yapı Kredi Bankası ile HSBC Bank’ın arasında başlayan Pençes Deresi üzerindeki yeni araç yolunu kullanacaklar. Bu yeni yolu takip eden araçlar, pazar yeri girişinde bulunan göbekten Bağlık, Beyçayırı-Uzunmehmet ve Hamamüstü-Orhanlar Mahallesi istikametlerine gidebilecekler.
Yine pazar yeri istikametinden gelen araçlar da Adidas-Ali Molla güzergahına hiç girmeden Pençes Deresi üzerindeki yeni yolu kullanarak, Yapı Kredi Bankası yanından Devrim Bulvarı anayoluna girecek ve sahil yolunu takip edecekler.

Reklam
Reklam

BAŞKAN POSBIYIK: YENİ DÜZENLEME RAHATLAMA SAĞLAYACAK
Trafikteki yeni düzenleme ile ilgili açıklamada bulunan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Pençes Deresi üzerindeki yolun araç trafiğine açılmasıyla kent trafiğinde büyük bir rahatlama sağlanacağını belirtti. Başkan Posbıyık açıklamasında, “Nüfusu arttıkça kabuğuna sığmamaya başlayan Karadeniz Ereğli’de en önemli sorunlardan biri trafik. Özellikle haftanın belli günlerinde Unpazarı-Pazaryeri istikametindeki yoğunluktan dolayı gerek yayalar gerekse de araç sahipleri büyük sıkıntılar yaşıyordu. Yeni uygulamayı düzenlerken vatandaşlarımızdan gelen uyarı ve talepleri de dikkate aldık. İnanıyorum ki bu düzenleme araç trafiğinde sağlanan rahatlık dikkate alındığında vatandaşlarımıza da kolaylık sağlayacaktır.” dedi.

BAZI MAHALLELERİN HALK OTOBÜSLERİNİN KALKIŞ YERLERİ DE DEĞİŞTİ
Bu arada, Pençes Deresi üzerindeki yolun trafiğe açılması sonrası yapılan yeni düzenlemelerin yanında halk otobüslerinin kalkış noktalarında da değişiklikler yapıldı.
Konuyla ilgili bilgiler veren Karadeniz Ereğli Belediyesi Başkan Yardımcısı Cevat Aydın, daha önce pazar yerinden kalkan Uzunmehmet Ecevit Mahallesi, Korubaşı Mahallesi TOKİ Konutları, Güldere Mahallesi, Aktaş Mahallesi, Hatip Sokak-Sarıkorkmaz Mahallesi halk otobüslerinin, pazar yerindeki Pazar Taksi Durağı yanından kalkacağını belirtti. Başkan Yardımcısı Aydın yine daha önce pazar yerinden kalkan Belen-Yenimahalle halk otobüslerinin kalkış yerinin ise sahil bulvarında bulunan İnönü Parkı arkasına alındığını kaydetti. Aydın, Güzelyuva, Göktepe Mahallesi, Kıyıcak Mahallesi ve Topçalı Mahallesi halk otobüslerinin de Karadeniz Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yanında bulunan Halk Otobüsleri Durağı’ndan kalkış yapacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz