Pendik

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Gayrimenkul Değerleme, İstanbul'un gelişmekte olan bölgelerini açıkladı. Anadolu yakasındaki Pendik; yeni konut bölgeleri, marina, teknopark, alışveriş merkezleri ve fuar alanı gibi yatırımlar ile hızla gelişiyor. Hizmete açılan Pendorya, Neomarin Alışveriş Merkezi, Viaport Alışveriş Merkezi ve Divan Otel gibi projeler bitti. 3 bin araçlık yer altı otoparkı, 3 bin kişilik kongre sarayı, açık ve kapalı otoparklar, restoranlar, kapalı çarşı tarzında dükkanlar barındıran fuar merkezi inşaatı ise 2010 yılında başlayacak. Ayrıca, Hilton Oteli ve 2010 Nisan ayında açılacak olan ''The Green Park Pendik Hotel & Convention Center''a ek olarak, 540 yataklı devlet hastanesi de bu yıl hizmete girecek. Konut projeleri olarak da; Gözdağ Evleri, Aşiyan Evleri, Atria Konutları, Dragos Konakları, Mozaik Park Evleri ve Dragos Residence ön plana çıkıyor. Bu projelerdeki daire satış fiyatları metre kare başına ortalama bin 500 - 4 bin lira arasında değişiyor.

Reklam
Reklam

Daha önceden Ümraniye ilçesine bağlıyken 2009 yılında ilçe olan Çekmeköy'ün özellikle 1999 Marmara depreminden sonra cazibesi arttı. Çok sayıda piknik ve gezi alanlarını barındırması ve Şile, Ağva gibi İstanbullular için günübirlik şehrin gürültüsünden uzaklaşma alanlarına yakınlığı, ilçeye değer katıyor. 2010 yılı içinde yeni belediye binasının hizmete girecek olması ve tiyatro gösterileri, konserler ve çeşitli kültürel etkinlikleri bünyesinde barındıracak olan kültür merkezi projesinin hayata geçirilmesi, Çekmeköy Devlet Hastanesinin artık tam kapasite ile çalışıyor olması ilçeye farklı bir soluk getirecek. Ayrıca, ilçede Sardunya Konutları, Şelale Space Center, Lidyaflats, Meritlife Kent, Aqua City 2010 gibi dikkat çeken konut projeleri bulunuyor. Bölgede yaklaşık daire satış fiyatları metrekare başına ortalama bin 500 - 3 bin 500 lira arasında değişiyor.


Anadolu Yakası'nın gelişen diğer bir semti de Ümraniye Belediyesi'ne bağlı, 30 yıl önce tarla olan Şerifali. Semtte ilk inşa edilen konut projeleri Acarlar sitesi ve Türk-İş bloklarıydı. Son yıllarda öne çıkan projeler ise Lavella Konutları, Canan Residance, Twins Residence, Quartet Garden City, Elite Life, Tekin Home ve Magic Town... Bu projelerin daire satış fiyatları metre kare başına ortalama bin 500 - 3 bin lira arasında...

Reklam
Reklam

Silivri - Gazitepe'de 5 yıl içerisinde hayata geçirilmesi planlanan havaalanı projesi, şimdiden bölgeye büyük bir hareketlilik getirdi. Silivri'nin, havaalanı tamamlandıktan sonra metro ile İstanbul'a bağlanması planlanıyor. Sahildeki Çanta ve Gümüşyaka köyleri arasına yapılacak olan liman, bölgenin gelişmesine büyük katkı sağlayacak. İhalesi tamamlanan marina, 350 yata ev sahipliği yapacak. Türk ve Alman hükümetlerinin desteğiyle kurulacak olan bir üniversite için de Silivri ismi geçiyor. Ayrıca bölgede birçok yeni konut projesi de üretiliyor.


Bayrampaşa ilçesinde Multi Turkmall'un Forum İstanbul projesi bulunuyor. Kriz döneminde 750 milyon Euroluk yatırım değeriyle tamamlanan Forum İstanbul, 5 bin kişiye istihdam sağlıyor ve yılda 25 milyon ziyaretçi çekerek, 500 milyon Euro ciro elde etmeyi hedefliyor. Bayrampaşa Cezaevi'nin, kültür, sanat, alışveriş ve eğlence merkezleri ile anılması planlanıyor. Alanın bir bölümünün dönüşüm amaçlı konut alanı olarak ayrılması da görüşülüyor. Çalışmaya göre, Mega Center, Bauhaus, CarrefourSa, Aquarium Alışveriş Merkezi ile İstanbul'un iş merkezlerinin ve ticaret hayatının en hareketli bölgelerinden biri olan Bayrampaşa, Forum İstanbul, Kentsel Eğlence Merkezi, 4 yıldızlı Crowne Plaza ile 3 yıldızlı Holiday Inn Express otelleri ve Miyensera evleri gibi projelerin tamamlanmasıyla İstanbul'un kültür sanat ve eğlence merkezine dönüşecek.

Reklam
Reklam

Bayrampaşa sınırları içerisindeki Sebze ve Meyve Hali taşınacak, bu alana konut yapılacak. Ora İstanbul Gayrimenkul, Bayrampaşa'da içinde alışveriş merkezinin de bulunduğu 275 milyon Euroluk Kentsel Eğlence Merkezi projesine başladı. Projede bir outlet alışveriş merkezi, 2 otel, çocuk eğlence parkı ve çok amaçlı gösteri merkezi yer alacak. 2 bin 500 kişiye istihdam sağlanacak ve yıllık ziyaretçi sayısı 12 milyonu aşacak. Ora İstanbul'un toplam yıllık cirosunun 550 milyon Euronun üstünde olması ve Türkiye ekonomisine de, yılda toplam 1 milyar Euro civarında katkı sağlaması bekleniyor. Bayrampaşa Belediyesi'nin hayata geçireceği Balkan Kültür Merkezi, Lütfi Kırdar'dan sonra 2. büyük kültür kompleksi olacak. 5 yıldızlı Caprice Gold Otel ise 2012'de hizmete girecek.