Pendik Belediyesi'nin yardım TIR'ı yola çıktı

Pendik Belediyesi, Van’daki depremzedelere mont, ayakkabı, battaniye ve çocuk bezinden oluşan bir TIR dolusu yardım...

Pendik Belediyesi, Van’daki depremzedelere mont, ayakkabı, battaniye ve çocuk bezinden oluşan bir TIR dolusu yardım malzemesi gönderdi. Belediye Başkanı Kenan Şahin, Pendik’te çok sayıda Vanlının bulunduğunu ifade ederek, “Otobüsler gönderip, bayramı burada geçirmek isteyen vatandaşımızı buraya getireceğiz.” dedi.
Van’da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin ardından tüm Türkiye’den bölgeye yardım yağmaya devam ediyor. Pendik Belediyesi, 307 koli mont, bin 16 çift ayakkabı, 2 bin 828 koli çocuk bezi ve 623 battaniyeden oluşan yardım malzemesini bölgeye gönderdi.
Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, kendi depolarından ve vatandaşlardan gelen yardımları Van’a ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Önceliğimiz kış şartları nedeniyle soğuk havaya karşı önlemlere yönelik oldu..Onan hazırlığını yapıyoruz. Yakında hijyenik malzemeleri ve marketlerden gelecek gıda malzemelerinden oluşan ikinci bir TIR daha yola çıkacak inşallah.” dedi.
Pendik’te yoğun bir Van ve Ercişli nüfusu bulunduğuna dikkat çeken Kenan Şahin, “Pendik’teki Vanlı derneklerin de desteğiyle Kurban bayramı öncesinde Van’a otobüsler göndererek bayramını İstanbul’da geçirmek isteyen vatandaşlarımızı buraya getireceğiz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz