Pendik'te çıkan yangında bir çocuk öldü, ikisi yaralandı

Pendik'te bakkala giden anneleri tarafından evde yalnız bırakılan 3 çocuktan biri çıkan yangında can verdi,...

Pendik'te bakkala giden anneleri tarafından evde yalnız bırakılan 3 çocuktan biri çıkan yangında can verdi, ikisi yaralandı. Çocukların evdeki çakmakla oyun oynarken yangın çıkarttıkları öğrenildi.
Alınan bilgiye göre olay Fatih Mahallesi, Platin Sokak'taki 4 katlı binanın alt katında meydana geldi. İddiaya göre anne İffet Örs, ekmek almak için çocukları Berat, Muhammed ve Hamza Yıldırım'ı evde bırakarak çıktı. Yalnız kalan çocuklar buldukları bir çakmakla oyun oynamak isteyince facia yaşandı. Hamza Yıldırım'ın elindeki çakmakla küçük kardeşi Berat'ın yastığını tutuşturması nedeniyle evde yangın çıktı. Kısa süre sürde büyüyen alevler odayı sarınca çevredeki vatandaşlar yardıma koştu. Binalardan uzatılan hortumlarla yangın söndürülemeyince eve giren komşuları alevlerin arasında kalan çocukları dışarı çıkardı. Bu sırada beşikte uyuyan 1.5 yaşındaki Berat Yıldırım, yanarak can verdi. Yaralanan Muhammed ve Hamza ise ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Tedavi altına alınan iki kardeşin durumunun iyi olduğu belirtildi. Yangın sırasında can veren Berat Yıldırım'ın cesedi ise incelemelerden sonra Pendik Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.
Olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz