Pendik'te Zabıta Denetimleri

 Pendik Belediyesi zabıta ekipleri, yaptıkları denetimlerde bazı satıcıların eksik tartıyla vatandaşları zarara uğrattığını saptadı.

Pendik Belediyesi zabıta ekipleri, yaptıkları denetimlerde bazı satıcıların eksik tartıyla vatandaşları zarara uğrattığını saptadı. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, özellikle seyyar satıcılardan alınan ürünleri bir de kendi terazilerinde tartan zabıta ekiplerinin, eksik tartı nedeniyle bir ay içinde 64 terazi ve basküle el koyduğu belirtildi. Özellikle Çin malı ya da kaçak yolla yurda sokulan el basküllerinin çoğalmasıyla birlikte vatandaşlardan gelen gramaj noksanlığı şikayetlerinin arttığı kaydedildi. Vatandaşların, çeşitli ürünlerde eksik gramaj sorunu yaşadıklarını yetkililere ilettiği, bunun üzerine kontrollerini sıklaştıran ekiplerin, son bir ay içinde yapılan denetimlerde 64 terazi ve basküle el koyarak, ilgililer hakkında yasal işlem başlattığı aktarıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: