Pentagon o iddiayı yalanladı

Pentagon Sözcüsü Dave Lapan, Beyaz Saray'ın Pentagon'dan Suriye'de bir "uçuşa yasak bölge" için plan hazırlamasını istediği haberi üzerine yaptığı açıklamada "yeni bir planlama çabası yok" dedi.

Obama Yönetiminin ABD Savunma Bakanlığı'ndan Türkiye'nin talep ettiği, Suriye'de bir "uçuşa yasak bölge"nin oluşturulması için plan hazırlamasını istediği yönündeki haber üzerine bir açıklama yapan Pentagon Sözcüsü Dave Lapan, "yeni bir planlama çabasının olmadığını" söyledi.

Newsweek'in ortağı olduğu The Daily Beast sitesi, "İki yönetim yetkilisi, Daily Beast'a Beyaz Saray'ın Pentagon'dan Suriye içerisinde ABD ile Fransa ve İngiltere gibi ülkelerce uygulanacak bir uçuşa yasak bölge için plan hazırlamasını istediğini söylediler" dediği "özel" logolu haberin üzerine Pentagon'dan açıklama geldi.

Reklam
Reklam

Pentagon Sözcüsü Dave Lapan, The Daily Beast sitesine gönderdiği açıklamada "Yapılmakta olan yeni bir planlama çabası yok. Genelkurmay ilgili komutanlar ile birlikte bir dizi olası askeri seçenekler için itidali planlama yapmayı sürdürüyor" dedi.

Newsweek ve Daily Beast yazarı Josh Rogin imzalı haberinde "Beyaz Saray, uçuşa yasak bölgenin yanısına Suriye muhalefetinin bazı kısımlarını silahlandırma ve Suriye muhalefet konseyini resmen tanına üzerinde düşünüyor" denilmişti.

Bu arada, haberde Pazartesi günü Suriye'ye giderek muhaliflerle buluşan ABD Senatörü John McCain'ın geçen hafta Daily Beast sitesine Beyaz Saray'ın Suriye'de "uçuşa yasak bir bölge"yi uygulamaya kararlaştırmasına ilişkin kuşkularını ortaya koyarken "Pentagon ve Genelkurmay fikre karşı" dediği de aktarılmıştı.

The Daily Beast, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı'nın sözcüsü Caitlin Hayden ile de konuştu. Hayden, Beyaz Saray'ın Suriye'de bir dizi olası eylemi değerlendirdiğini belirtirken "Başkan'ın geçen hafta söylediği gibi tüm seçenekler masada, ancak yerde Amerikan kuvetlerini içeren bir senaryo pek olası değil" ifadelerini kullanmıştı. (ANKA)

Reklam
Reklam