Pepe ''Yasa ne diyorsa o yapılacak''

Kocaeli - Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Acaristanbul hakkında "Hem İmar Kanunu hem de 6831 sayılı Orman Kanunu açısından yapılması gerekenleri yakından izliyoruz. Yasa ne diyorsa o yapılacak" dedi.

Kocaeli'nde, Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi'nin açılış töreninin ardından soruları yanıtlayan Pepe, "Yasa ne diyorsa o yapılacak. Yıkarlarsa yıkarlar. Herkes yasalara uymak mecburiyetinde" diye konuştu.

Başka bölgelerde de bu tür çalışmanın olup olmadığının sorulması üzerine Bakan Pepe, "Orayı ve diğer yerleri bakan olduğumuzdan beri yakından takip ediyoruz" diye yanıtladı.

Reklam
Reklam

Tarım ve orman alanlarına tarım deposu ruhsatı alarak fabrika kurulduğu, bu konuda bakanlığın çalışmasının olup olmadığı sorusu üzerine Pepe, şunları kaydetti:

"Orman alanında fabrika kurulması söz konusu değil. Ancak tarım alanı üzerinde tarım deposu ruhsatıyla kurulmuş binlerce fabrika var. Bunlarla alakalı kanunda düzenlemeler yapıldı. Bunların müracaat edip, bir takım haklardan istifade etmeleriyle alakalı, tarım topraklarını korumayla alakalı ilgili düzenleme yapıldı. Bundan sonra çevre düzeni planı bitmiş hiçbir bölgede kimse planın önüne geçerek oralarda adı isterse tarım deposu olsun, ister başka adla olsun böyle bir şey yapamaz."