Robot teknolojisi günümüzde gelişim süreci içinde gelişen birçok bilimsel ve teknolojik olguların, robot adını verdiğimiz teknolojik cihazlar üzerinde tamamlanması ve uygulamasını içerir. Robotlar ile ilgili geleceğimizi ilgilendiren bir çok teori atılmakta ve bir o kadar film senaryosu gösterime sunuluyor. İzlediğimiz filmlerde robotlar genellikle birer demir yığınına sahip demir parçalarından oluşsa da nadir de olsa bazı filmlerde robotlar aşık olabiliyor, üzülebiliyor bir nevi insan gibi hissediyorlar. Bu senaryolara paralel olarak SoftBank firması da kamera ve sensörler aracılığıyla sevinç, üzüntü, kızgınlık, korku gibi birçok duyguyu algılayabilen robotu satışa sundular. Pepper adı verilen bu robot bir insanı övüldüğü zaman mutlu olduğunu ya da ışıklar kapatıldığında korktuğunu anlayabiliyor. Bu robot ayrıca duyguya bağlı olarak sesini yükseltip alçaltabiliyor. Bu özellikleri bir robotun yapabilmesi hayranlık verici olarak görülüyor.
Böyle bir robota ilgi firma tarafından gayet memnuniyetle karşılanıyor. Pepper için çok fazla sayıda talep var. Sadece Nestle firması Japonya’da mağazalarında kahve satmak için 1.000 Pepper robot dağıtmayı hedefliyor. Robot hem işyeri hem de evlerde insanlara büyük kolaylık sağlayacak. SoftBank, Pepper için garanti kapsamı içerisinde uygulama geliştirmeyi sürdürecek. Robot halihazırda 200 ön yüklü uygulamayla geliyor.
SoftBank, bu harika robotu için Temmuz ayında tüm dünyaya yayılacak bir tanıtım etkinliği düzenlemeyi düşünüyor. Foxconn tarafından üretilen Pepper’in bu yılın son çeyreğinde dünya piyasalarında olması bekleniyor.