Perakende ve AVM sektöründen Afrika’ya yardım

Açlığın pençesinde kıvranan Afrika'ya kayıtsız kalmayan Türkiye’nin önde gelen sivil toplum örgütlerinden Birleşmiş Markalar Derneği...

Açlığın pençesinde kıvranan Afrika'ya kayıtsız kalmayan Türkiye’nin önde gelen sivil toplum örgütlerinden Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), Alışveriş Merkezi ve Perakendeciler Derneği (AMPD), Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Tescilli Markalar Derneği (TMD) sektör içinde yardım kampanyası başlattı.
BMD Başkanı Yılmaz Yılmaz, kendinin yanı sıra AMPD Başkanı Mehmet Nane, AYD Başkanı Hakan Kodal ve TMD Başkanı Füsun Çevikel Kuran’ın imzasıyla yardım davetinde bulunan bir mektubun sektördeki firmaların yöneticilerine iletildiğini belirtti.
Yılmaz, mektupta son 5 senenin en ağır kuraklığına maruz kalan Somali ve sınır ülkelerde bulunan 10 milyonu aşkın insanın açlık tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını anlattıklarını kaydetti.
Kıtlıktan en çok çocukların etkilendiğini vurgulayan Yılmaz, mektupta yer verilen görüşleri şöyle özetledi:
“En büyük acı ile karşı karşıya kalan çocukların yüzde 30'u yetersiz besleniyor. Her gün 10 bin çocuktan dördü hayatını kaybediyor. Çaresiz durumdaki on binlerce Somalili sınır ülkelere kaçmaya çalışıyor. Halk, salgın hastalıklar sebebiyle çaresiz bir biçimde hayatta kalma mücadelesi veriyor.
Perakende sektörünün dernekleri olarak, yardımlaşma ve dayanışma duygusunun yoğun olduğu Ramazan ayında, bizim soframızda yer alan yiyeceğin belki en küçük bir lokmasını bile bulamayan başta Somalililer olmak üzere doğu Afrika ülkelerinin vatandaşlarına yardımın büyük bir insanlık görevi olduğuna inanıyoruz.
Başbakanlık tarafından başlatılan yardım kampanyasının ulusal koordinasyonu, bu alandaki faaliyetleri yasal olarak yürütmekle görevli olan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na verilmiştir. Yapılacak yardımın, en iyi biçimde değerlendirilmek üzere resmi kurumlar aracılığıyla yapılmasının doğru olacağına kanaat getiriyoruz. Buradan hareketle, üyelerimiz yardımlarını doğrudan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı hesaplarına yatırabilecek.
Miktarı üye firmalarımızca belirlenecek yardımların büyük bir insanlık dramının yarattığı acıyı en aza indireceğine olan inancımızla, dünyanın bu denli büyük felaketleri yaşamamasını diliyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz