Perinçek'in istifası kabul edilmedi

ANKARA (İHA) - İşçi Partisi (İP) Merkez Komitesi, Perinçek'in istifasının reddetti.

İP Merkez Komitesi, 16-17 Kasım 2002 tarihlerinde İstanbul'da toplanarak yeni kararlar aldı. İP Genel Sekreteri Mehmet Bedri Gültekin'in yaptığı yazılı açıklamada, 3 Kasım seçim sonuçlarından sonra kamuoyuna istifasını açıklayan Genel Başkan Perinçek'in, İP Merkez Komitesi'ne istifasını sunduğunu ancak komitenin oy birliği ile bu isteği reddettiğini söyledi. Gültekin, 3 Kasım seçimleri sonuçlarında ABD'nin planının başarıya ulaştığını belirterek, "ABD planının birinci hedefi bir AK Parti-CHP meclisi ve hükümeti çıkarmak, ikinci hedefi işçi partisinin önünü kesmekti. Önce anket sonuçları ile sonra yazılı basın ve görsel basın aracılığı ile seçmeni yönlendirilmiştir. 'SüperNATO' Türkiye tarihinde hiçbir seçimde, bu seçimlerde olduğu kadar doğrudan müdahale etmedi" dedi.

Reklam
Reklam

AK Parti iktidarının, bir mafya-SüperNATO-Tarikat iktidarı olduğunu öne süren Gültekin, AK Parti'nin Batı'nın kucağında doğduğu ve Türkiye'nin değil Batı'nın çıkarlarını savunduğunu belirtti. Gültekin, Merkez Kurulu toplantısından çıkan kararlar için şöyle dedi:

"İşçi Partisi bundan sonraki süreçte önderlik niteliğini yükseltecek, örgütünü büyütecek, halk hareketini örgütleyecek, millete önderlik edecek ve bir milli hükümetin kurulmasını gerçekleştirecektir."

Merkez Komitesi, Hasan Yalçın'ın vefatı ile boşalan Genel Başkan Yardımcılığı'na Merkez Komitesi üyesi ve Afyon İl Başkanı Hüseyin Karanlık'ı, Erol Bilbilik'in istifası ile boşalan Başkanlık Kurulu üyeliğine, Merkez Komitesi üyesi ve Ankara İl Başkanı Dursun Karadağ'ı seçti. Komitenin 6. Genel Kurul takviminin Aralık 2002 ile Ocak 2003 aylarında temel örgüt, temsilcilik, belde örgütü ve ilçe örgütü kongreleri, Şubat 2003'te İl kongreleri, Mart 2003'de ise 6. Genel Kongresi'nin toplanacağı ve kongrenin milleti birleştirmesi ve önderlik etmesi yolunda "Hasan Yalçın Kongresi" olarak gerçekleştirileceği belirtildi.

Reklam
Reklam