Perşembe Pazarı'nda Bayram Hareketliliği

Ergün AYAZ/İZMİT Perşembe günleri kurulduğu için, kurulduğu alana da adını veren Perşembe Pazarı, bayrama denk gelmesi nedeniyle bugüne alındı. Pazar, bayram

Ergün AYAZ/İZMİT Perşembe günleri kurulduğu için, kurulduğu alana da adını veren Perşembe Pazarı, bayrama denk gelmesi nedeniyle bugüne alındı. Pazar, bayram öncesi olduğu için bugün en hareketli günlerinden birini yaşadı. Seçim dönemlerinde mitinglerin de gerçekleştirildiği alanda kurulan bine yakın tezgahta esnaf getirdiği malları satmaya çalışırken, pazaryeri çevresinde de yoğun bir araç parkı oluştu.
PAZARDAN ALIŞVERİŞ DAHA EKONOMİK
Genelde ekonomik olduğu için pazardan alışveriş yaptıklarını söyleyen Nilgün Akman, "3 çocuğumuz var. Ekonomik şartlar bizleri zorluyor. Pazarları çeşitlilik açısından beğeniyorum ve her bütçeye göre alışveriş yapıyorum. 75 kuruşa çorap aldım. Magazalarda çoraplar bu fiyatların 2-3 katı. Pazar herzaman daha ekonomik" dedi.
BÜTÇEME GÖRE ALIŞVERİŞ YAPIYORUM
Pazarda her bütçeye uygun alışveriş yapıldığını söyleyen Sabire Obuz ise, "Bayram nedeniyle pazar fiyatlarında artış görüyorum. Buradan bütçeme göre alışveriş yapıyorum ama bayram nedeniyle fiyatlarda artış gözlemledim. 7.5 liraya bir yelek aldım pazardan. Mağazalarda bu fiyatlara bulmak imkansız. Ama bazı kıyafetler pazarda da ateş pahası" diye konuştu.
AVM'LERİN YAPTIĞI KAMPANYALAR PAZARCILARI ZOR DURUMA SOKUYOR
Türkiye'de kent nüfusu ile kıyaslandığında en fazla AVM'nin bulunduğu İzmit'te AVM'lerin kampanyalar yaparak hem esnafı hem pazarcıyı zora sorktuğunu söyleyen pazar esnafından Erdi Afacan, "AVM'ler pazarcı esnafıyla yarışıyor. Çeşitli kampanyalar yaparak pazarcı esnafını öldürüyorlar. Bir müşterim aynı giysiyi AVM'de yüzde 10 indirimli diyerek kıyafeti bizden almadı. AVM'lerin yaptığı kampanyalar nedeniyle esnaf kan ağlıyor" dedi.

Reklam
Reklam

FOTOGRAFLI

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: