Personelin X-ray Cihazından Geçirilmesi Protesto Edildi

Adalet Büro-Sen üyeleri, Bingöl Adliye Sarayı’nda görev yapan personelin güvenlik gerekçesiyle üstlerinin aranmasını ve X-ray...

Adalet Büro-Sen üyeleri, Bingöl Adliye Sarayı’nda görev yapan personelin güvenlik gerekçesiyle üstlerinin aranmasını ve X-ray cihazından geçirilmelerini protesto etti.

Bingöl Adliye Sarayı önünde bir araya gelen Adalet Büro-Sen üyeleri, adliye personelinin X-ray cihazlarından geçirilerek üstlerinin aranmasını davul ve zurna eşliğinde protesto etti. Burada toplanan kalabalığa hitaben bir konuşma yapan Adalet Büro Sen Genel Başkanı Ömer Ali Kalemoğulları, Bingöl Adliye Sarayı’nda görev yapan personelin bir şüpheli, bir zanlı gibi aranarak adliyeye alınmasını kınadıklarını söyledi. Personelin güvenlik gerekçesiyle didik didik arandığını belirten Kalemoğulları, “Şayet ortada bir güvenlik önleminden bahsediliyorsa hakim, savcı ve personel ayrımı yapılmaksızın bütün personele eşit bir şekilde uygulanmalıdır” dedi.

Reklam
Reklam

Personel için ayrı bir giriş kapısı yapılması gerektiğini ifade eden Kalemoğulları, kolluk kuvvetleriyle yargı çalışanlarının karşı karşıya getirilmemesi gerektiğini söyledi.

Adliye personeli için giriş kartları basıldığını ancak belirtilemeyen bir nedenden dolayı personele dağıtımının yapılmadığını ifade eden Kalemoğulları, “Giriş kartlarının dağıtılması halinde tüm sorunun çözüme kavuşacağı açıkça bilinmektedir. Buradan sesleniyoruz; adliye personeline yapılan bu onur kırıcı eyleme bir an önce son verilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: