Pertek'te Kurban Bayramı Hazırlıkları

Pertek Kaymakamlığı bünyesindeki Kurban Hizmetleri Komisyonu, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla bir dizi tedbir aldı.

Pertek Kaymakamlığı bünyesindeki Kurban Hizmetleri Komisyonu, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla bir dizi tedbir aldı.

Komisyon, Pertek Kaymakamı Kürşat Güleryüz başkanlığında kaymakamlık makamında toplandı. Kurban Bayramı dolayısıyla ilçe şartları çerçevesinde yapılması gerekenleri belirleyen Komisyon, Belediye Başkanlığı'na ait mezbahanenin kesim yeri olarak, İlçe Tarım Müdürlüğü yanındaki boş arazinin de satış yeri olarak belirlenmesini kararlaştırdı.

Kendi bahçesi veya özel mülkünde kurbanlarını kendi imkanlarıyla kesmek isteyenlere, dini ve sıhhi şartlara uyarak, hayvana eziyet vermeden kesmeleri kaydıyla engel olunmaması kararı alan komisyon, kurban kesimlerinde ilgili kurumlara düşen görevleri de belirledi.

Reklam
Reklam

Kesim sırasında sağlığa zararlı olduğu tespit edilen hayvan etlerinin ve organlarının, diğer atıklardan ayrı bir çukura gömülmesinin sağlanması ve üzerine kireç dökülerek kapatılması konusunda Belediye Başkanlığı ve İlçe Hastanesi Başhekimliği'nce tedbir alınmasını kararlaştıran komisyon, ayrıca küçükbaş hayvan kesimi için 25 lira, büyükbaş hayvanın kesimi için de 80 lira ücret alınmasına karar verdi.

Muhabir: Fatma Çıray / Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: