Peruklu olduğu için kayıt yaptıramadı

KAHRAMANMARAŞ (İHA) - Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) İktisat Fakültesi'ni kazanan Ankaralı Şeyma Türkan, peruklu olduğu gerekçesiyle üniversiteye kayıt yaptıramadan memleketine döndü.

KSÜ İktisat Fakültesi'ne kayıt yaptıramayan baba Şemsettin Türkan ile kızı Şeyma Türkan, KSÜ Bahçelievler Kampüsü önünde basın açıklaması yaptı. Baba Şemsettin Türkan, kızının peruklu halde kayıt salonuna dahi alınmadığını belirterek, "Türbanla alınmamasını anlıyorum ama perukla alınmamasının hiçbir izahı olamaz. Böyle bir mantık olamaz. Kızım peruklu olduğu için kaydı yapılmadı" dedi.

Reklam
Reklam

Üniversite görevlilerinden sert muamele gördüklerini öne süren Türkan, "Çok üzgünüz. Rica etmemize rağmen çok sert bir davranışla karşılandık. Ayrıca öğrenci işlerine gittik, yatırdığımız 458 YTL'yi de geri alamadık. Bizi odalarına dahi almadılar. Bağırarak 'Bakanlar Kurulu kararı var' dediler" diye konuştu.

Haklarını aramak için rektörlüğe gittiklerini anlatan baba Türkan, kendilerine olumsuz cevap verdiklerini ifade etti. Kızının peruklu olarak kampüs içerisine dahi alınmadığını vurgulayan Türkan, kayıt yaptıramadan Ankara'ya geri döneceklerini söyledi.

Üniversiteye kayıt yaptıramayan Şeyma Türkan ise, "12 yıl boyunca çalışıp kazanarak iktisat bölümüne kayıt yaptırmak istedim. Ancak engellendim, çok üzgünüm" dedi.

Şeyma Türkan'ın peruklu olduğu gerekçesiyle kayıt yaptıramadığını iddia etmesi üzerine KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Mart, yaptığı açıklamada, "Biz burada kılık kıyafet yönetmeliğini uyguluyoruz. Hiç kimseye önyargılı davranmıyoruz. Yasalar çerçevesinde hareket ediyoruz. Şeyma Türkan kayıt yaptırmak için geldiğinde peruğunu türbanın üzerine takmıştı" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam