Pervari İMKB Lisesi Öğretmenleri Köy Köy Gezerek Velileri Ziyaret Ediyor

Siirt'in Pervari İMKB Lisesi öğretmen ve yöneticileri, hafta içi ilçe merkezinde hafta sonları ise köylerdeki...

Siirt'in Pervari İMKB Lisesi öğretmen ve yöneticileri, hafta içi ilçe merkezinde hafta sonları ise köylerdeki velileri ziyaret etmeye başladı.

Okul Müdürü Fırat Narinç, bu ziyaretlerle okul veli işbirliğinin sağlandığını ve bu durumunda öğrencinin başarısını arttırdığını söyledi. İlçede çocuk sayısının fazla, velilerin eğitim düzeyenin de istenilen ölçülerde olmadığını belirten Narinç, “Bunlara ek olarak ilçenin coğrafi yapısı da sarp ve ulaşımı çok kolay olmayan bir ilçemiz. Bir çok öğrencimizin aileleri de köylerde yaşıyor. Bu nedenle velilerimiz bizlere emanet ettikleri çocukların durumunu ilçe merkezine kadar gelip sormakta zorlanıyorlar. Bu durumu göz önünde bulundurarak velilerimizi evlerinde ziyaret etmeye başladık. Hafta içi ilçe merkezindeki, hafta sonları da köylerimizdeki velilerimizi ziyaret ederek, çocuklarının durumu hakkında kendilerine bilgi veriyoruz. Bu durum velilerimizi çok memnun ediyor, öğrencilerimizin başarısını da attırıyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Narinç, bugüne kadar 16 köye gittiklerini ve toplamda 75 öğrenci velisini ziyaret ettiklerini sözlerine ekledi.

Gerek çocuk sayısının fazla olması, ebeveynlerin eğitim seviyesi gibi ailevi nedenlerden gerekse de yükselti ve engebe nedeniyle ulaşım koşullarının elverişsiz olması gibi coğrafi nedenlerden dolayı veli-okul ilişkilerinin yetersiz olduğunu gören Pervari İMKB Lisesi yönetimi ve öğretmenleri harekete geçti.

Okul yönetimi ve öğretmenlerinden oluşan gruplar velilerle tanışmak, velilerin okuldan bir isteği olup olmadığını öğrenmek, öğrencilerin okula devam ve başarı durumları hakkında veliyi bilgilendirmek amacıyla veli ziyaretleri gerçekleştirdi.

Hafta içi Pervari merkezde kalan öğrencilerin velilerini ziyaret eden Pervari İMKB Lisesi yönetimi ve öğretmenleri hafta sonları da boş durmayıp köylerde kalan öğrencilerin velilerini ziyaret etti.

Okul yönetimi merkezde ikamet eden öğrenci velilerinin tamamının ziyaret edildiğini, hafta sonlarında yapılan köy ziyaretlerinde 16 köye gidilerek toplamda 75 öğrencinin velisinin ziyaret edildiğini, veli ziyaretlerinin tüm öğrenci velilerine ulaşılana kadar gerçekleştirileceğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: